Hírek
Meghalt a kisbaba is, akit császármetszéssel emeltek ki a balesetet szenvedő édesanyjából
Meghalt a kisbaba is, akit császármetszéssel emeltek ki a balesetet szenvedő édesanyjából
Hirdetés

Az RTL Híradó több forrásból is úgy értesült, hogy a koraszülött kisbaba életét vesztette a kórházban.

Ahogy arról szerdán az RTL Híradó beszámolt, egy várandós nő életét vesztette, amikor kocsijával árokba hajtott és fának ütközött Kecskemét határában.

A helyszínre két mentőhelikopter és egy koraszülöttmentő is érkezett. A terhessége utolsó harmadában járó kismama akkor már nem élt. A mentők megpróbálkoztak az újraélesztéssel, de egy idő után úgy döntöttek, kiemelik a magzatot.

A helyszínen elvégezték a császármetszést. Az újszülöttet szintén újra kellett éleszteni, de ez sikeres volt.

A Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat szerda este még örömmel tudatta a hírt, mint írták, gyakorlott csapatuk egy szerencsés véletlennek köszönhetően egy neonatológiai képzésben résztvevő veszprémi kollégával is kiegészült, így a lehető legoptimálisabb feltételek teljesülhettek a koraszülöttek újraélesztésének speciális kihívásaira.

„Hosszas küzdelem után sikerült a 33. hétre 1700 grammal született baba szívét elindítani, a keringést helyreállítani, a hiányzó légzést lélegeztetőgéppel pótolni és a koraszülöttet szállítható állapotba hozni. A szállítás ezután a kritikus kórélettani helyzet ellenére is sikerrel járt” – írták.

Az RTL Híradó csütörtökön több forrásból is úgy értesült, hogy a kisbaba meghalt. Hivatalos megerősítést az eljáró hatóságoktól nem kapott.

Hirdetés

További részleteket az esti RTL Híradóból tudhatnak meg.

Borítókép: RTL

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés