Hirdetés

Hírek
Megépül egy régen várt zajvédő fal Budapesten
Megépül egy régen várt zajvédő fal Budapesten
Hirdetés

Megépül a zajvédő fal az M3-as autópálya fővárosi bevezető szakaszán, a XV. kerületben.

A Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag támogatta a bruttó 360 millió forintos beruházást. A kivitelezés várhatóan júliusban kezdődik.

A tervek szerint 2018-ban készül el a zajvédő fal a Wesselényi utcai gyalogos-felüljáró és a Szentmihályi út között 1,2 kilométer hosszon. A magassága 4 méter lesz, az alsó része cementkötésű faapríték anyagú zajárnyékoló elemekből, míg a felső két méter magas átlátszó elemekből készül majd.

Tovább épülhet a csepeli gerincút is

A testület – ugyancsak a Bagdy Gábor és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettesek által jegyzett előterjesztés elfogadásával – egyhangúlag döntött arról is, hogy bruttó 400 millió forintos összköltséggel végezzék el a csepeli gerincút második és harmadik ütemének tervezési feladatait.

A csepeli gerincút projektje három ütemből áll. A Szabadkikötő út és a Posztógyár utca közötti szakasz már megépült. A második ütem, a Posztógyár utcának a Mag utcáig tartó szakasza esetében korábban készültek tervek, de ezekre nincs jogerős építési engedély és elavultak. A harmadik ütemre nincsenek tervek, a nyomvonal a Mag utcán és a Salak úton, majd beépítetlen területeken haladva éri el a II. Rákóczi Ferenc utat a Cseresznyefa utcánál.

Mint az elfogadott javaslatban írták, szükséges a második ütem korábbi tervének felülvizsgálata, szükség esetén új tervek készítése, a harmadik ütem tervezési feladatainak elvégzése, az engedélyezési és a kiviteli tervek elkészítése, valamint az építési engedély megszerzése.

A csepeli gerincút második és harmadik ütemének kiépítésével kényelmesebben és gyorsabban lehet majd eljutni az agglomerációs övezetekből és a XXI. kerületből a központi kerületekbe. Továbbá csökken a kerület lakóövezeteiben az átmenő forgalom és a környezeti terhelés, nőhet a helyi gazdasági vállalkozások versenyképessége.

A tervezési feladatokra a fedezet rendelkezésre áll, idén 160 millió, jövőre 240 millió forinttal.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto.kozlekedes/20170614_Megepul_egy_regen_vart_zajvedo_fal_Budapesten
 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés