Hirdetés

Hírek
Még súlyosabb a gyanú a két halált okozó Szentendrei úti ámokfutó ellen
Még súlyosabb a gyanú a két halált okozó Szentendrei úti ámokfutó ellen
Hirdetés

Szakértői vélemény alapján biztosnak tűnik, hogy a baleset előtt alkoholt ivott a férfi, ezért súlyosabb bűncselekménnyel gyanúsítják, mint korábban. A férfi a módosítás ellen panaszt nyújtott be. Az ügyészség javasolta, hogy hosszabbítsák meg az előzetesét is.

Az ügyészség kezdeményezte, hogy meghosszabbítsák a Szentendrei úti halálos baleset gyanúsítottjának előzetes letartóztatását.

A férfit többször kihallgatták, ez alapján súlyosabb bűncselekménnyel gyanúsítják, mint korábban: most már halált okozó ittas járművezetés a gyanú. Korábban halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsították.

A gyanú szerint a férfi március 18-án Budapesten, a Szentendrei úton hátulról belerohant egy előtte álló, piros lámpánál várakozó gépkocsiba. Az utóbbi autóban ülő sofőr és utasa a balesetben életét vesztette.

© MTI / Mihádák Zoltán

A vegyész szakértői vélemény alapján a gyanúsított a gépkocsit ittasan vezette.

A terhelt a gyanúsítás módosítása ellen panaszt jelentett be, amit a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség elutasított.

A kerületi ügyészség indítványozza a gyanúsított előzetes letartóztatásának további három hónappal történő meghosszabbítását, mivel a terhére rótt cselekmény kiemelkedő tárgyi súlya és bizonyítottság esetén a kiszabható büntetés nagysága, valamint az elkövetés jellege, körülményei a kerületi ügyészség álláspontja szerint – egészségi állapotának javulása esetén – megalapozzák vele szemben a szökés, elrejtőzés veszélyét.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170410_szentendrei_uti_amokfuto_sulyosabb_gyanu
 

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés