Hirdetés

Hírek
Még közel egymillió autó közlekedik lejárt, vagy a június végi, türelmi határidőig lejáró műszakival
Még közel egymillió autó közlekedik lejárt, vagy a június végi, türelmi határidőig lejáró műszakival
Hirdetés

Vészesen közeleg a határidő, de még mindig sok autós van, aki halasztja a műszakizást. A 2020. március 11. – 2022. május 31. között lejárt, vagy türelmi idő végéig lejáró műszaki engedéllyel rendelkező autókat pedig már nem sokáig lehet vezetni. Hamarosan letelik ugyanis a türelmi idő, így azoknak, akik még nem intézkedtek, már csak június 30-ig van idejük erre – közölte a világgazdaság.

Mint írják, a Belügyminisztérium nyilvántartásának május 23-ai adatai szerint az említett  időszakban 5.413.522 lejárt, vagy lejáró műszaki engedély található, ezek közül 4 480 936-ot már cseréltek is a tárcától kapott válasz szerint. Ennek alapján tehát látható, hogy még 932 586 lejárt, vagy lejáró műszaki engedély vár cserére. Fontos azonban megjegyezni, hogy a forgalmi engedélybe egymás után hat műszaki engedély jegyezhető be, így magát az okmányt nem cserélik minden esetben.

A minisztérium tájékoztatása szerint a moratórium május végéig tartó időszakában Borsod-Abaúj Zemplén megyében van a legkevesebb (1683), és Budapesten a legtöbb (152 020) lejárt, vagy lejáró műszaki engedély.

Hirdetés

Országszerte körülbelül 1400 vizsgaállomáson folyik műszaki vizsga, így az érintetteknek mindenképp érdemes minél hamarabb időpontot foglalniuk. Akiknek ugyanis lejárt az okmányuk, azok a mentesség végétől, azaz június 30-tól már csak az okmányirodákban válthatják ki a műszakit, és csak három napig érvényes útvonalengedéllyel közlekedhetnek a gépjárművel a tulajdonos otthona és a kiválasztott vizsgabázis között – hívják fel az autósok figyelmét.

Forrás: vg.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés