hirdetés

Velünk tartasz?
Még a forgalmija sem érvényes a kamu mentőautónak, ami rója az utakat

Még a forgalmija sem érvényes a kamu mentőautónak, ami rója az utakat

2020-09-01 Facebook

Időpontfoglalás klíma javításra, töltésre:
+36 30 508 4617
hirdetés

SZÉLHÁMOSOK ADJÁK KI MAGUKAT BETEGSZÁLLÍTÓNAK BUDAPESTEN – írja az OMSZ Facebook oldalán.

” A kamu cég annak ellenére végez fizető betegszállítást kórházakból, hogy nem szerepel a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő szolgáltatói listáján, de még a cégjegyzékben sem.

Autójukon nincs engedély megkülönböztető jelzésre, sőt még a forgalmijuk is lejárt. Kocsijuk tetejéről levált a matrica, az oldalán különböző színű betűből és számból van felragasztva a nem létező cég neve.

A laikusnak legfeljebb az tűnhet fel, hogy a “mentőautó” kívül-belül elhasznált de ennél jóval nagyobb baj! Szakszerű személyzet hiányában ugyanis a betegszállításból is komoly baj lehet, arról nem is beszélve ha egy rendezvény biztosítását vállalják vagy egy balesetbe futnak bele a felszerelés és szaktudás nélkülöző, mentőnek látszó autóval.

A kamu betegszállítót az egyik napilap (Ripost ) szúrta ki és kiderítette, hogy a magát Szent Borbála Sürgősségi szolgáltatónak nevező cég és munkatársai, minden engedély nélkül dolgoznak a fővárosban.

hirdetés

A mentődolgozók mélyen felháborodtak és lépéseket sürgetnek az álmentősökkel szemben.”

A ripost.hu ezt írta:

“Mint megírtuk, sem engedélye nincs, sem szakszerű személyzete, tevékenysége nem nyomon követhető és számonkérhető az állítólagos Sürgősségi Betegszállítás Szent Borbálának, ami sehol sincs bejegyezve.

Az engedéllyel rendelkező betegszállítók szerint ők a “mentőshiénák”,akik megspórolják mindazt, ami elő van írva a betegszállításhoz és még adót sem fizetnek, de a legnagyobb baj, hogy veszélyeztetik a betegek életét, hiszen baj esetén nem tudnak rajta segíteni.”

Borítókép: Ripost


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassákPartnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK