Hirdetés
Hírek
Mától szigorított a tankolási szabályokon a MOL
Mától szigorított a tankolási szabályokon a MOL
Hirdetés

Ismét szigorít a MOL a tankolási szabályokon, péntektől a töltőállomásain magyar rendszámú személyautóval maximum 50 litert lehet tankolni hatósági áron, míg üzemanyagkannába csak és kizárólag piaci áron lehet majd tölteni az üzemanyagot – derül ki több kút hivatalos Facebook-oldaláról.

Kisnyomású kútoszlopainkon az engedélyezett maximális tankolási mennyiség napi 50 liter. Nagynyomású kútoszlopunkon a magyar rendszámú 3,5 – 7,5 t össztömegű, valamint a mezőgazdasági erőgépek továbbra is mennyiségű limit nélkül hatósági áron vásárolhatnak – olvasható a MOL hivatalos közösségi oldalán közzétett közleményben.

Kiemelik, hogy edényzetbe, kannába történő tankolás esetén a PIACI ár érvényes.

A kút kezelői azt kérik, hogy amennyiben a vásárlók az autó üzemanyagtartálya mellett „külső edényzetbe is tankolnának, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a benzintankba történő tankolás vételárának rendezését követően, önálló tranzakcióként szíveskedjenek megtenni”.

Amennyiben a gépjármű üzemanyag tartályába, illetve külső edényzetbe történő tankolásra egyszerre, egy tranzakció keretében kerül sor, úgy a tankolás teljes mennyisége tekintetében a töltőállomáson irányadó piaci árat alkalmazzák.

Hirdetés

A tankolási szabályok betartását biztonsági kamerákon keresztül ellenőrzik. Emlékeztetnek, hogy a gépjármű honosságának igazolása érdekében mindeki tartsa magánál és mutassa fel forgalmi engedélyét a fizetést megelőzően, mivel a forgalmi engedély utólagos bemutatására nincs lehetőség!

Amennyiben a honosság nem állapítható meg és az nem került igazolásra, úgy a piaci ár érvényes, utólagosan ezzel kapcsolatos reklamációt nem tudunk fogadni!
Forrás: MOL

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája