Hirdetés

Hírek
Maszk és fertőtlenítő gyártásába kezd Kína egyik legnagyobb autógyártója
Maszk és fertőtlenítő gyártásába kezd Kína egyik legnagyobb autógyártója
Hirdetés

A kínai BYD a kialakult egészségügyi helyzetre tekintettel átszervezte gyártósorait. Mostantól maszkokat és kézfertőtlenítőket gyártanak.

Úgy tűnik, hogy Kínában már sikerült megfékezni a koronavírus tombolását, de azért nem szabad egyből hátra dőlni. Egy ottani kormányrendeletnek köszönhetően a helyi ipar teljes mértékben a védekezésnek rendeli alá magát. Ennek megfelelően a főként elektromos modellek gyártásával foglalkozó BYD, ami az egyik legnagyobb ázsiai autó és buszgyártó, szintén átszervezte a gyárait és mostantól maszkokat és kézfertőtlenítőket gyártanak.

Úgy tudni csaknem 100 gyártósoron napi 5 millió eldobható maszkot és 300 ezer üveg fertőtlenítőszert képesek előállítani.

Az amerikai résztulajdonban lévő cég azt is kijelentette, hogy miután az ázsiai piacot ellátták felszereléssel, valószínűleg átállnak az exportálásra más országokba is.

Természetesen jelen helyzetben ez jelentős bevételt termel naponta a BYD-nek, ám a résztulajdonos Warren Buffet gyorsan hozzá is tette, hogy a döntésben nem a profit elérése volt az elsődleges, hanem komoly részt szeretnének vállalni a járvány legyőzésében.

A napokban egyébként folyamatosan jelentik be az autógyártók, hogy leállítják a gyártásokat több európai országban is. Leállt már A Ferrari, a Volkswagen-csoport, a Fiat Chrysler-csoport, a PSA Peugeot-Citroen csoport, amely a Opel és a DS márkák tulajdonosa is.

Forrás: speedzone.hu


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés