SOS Mobilgumis
IDŐPONTFOGLALÁS GUMISZERELÉSRE:
+3670-88-585-88
hirdetés

Velünk tartasz?


Maszk és fertőtlenítő gyártásába kezd Kína egyik legnagyobb autógyártója

Maszk és fertőtlenítő gyártásába kezd Kína egyik legnagyobb autógyártója

2020-03-17 Facebook
hirdetés

A kínai BYD a kialakult egészségügyi helyzetre tekintettel átszervezte gyártósorait. Mostantól maszkokat és kézfertőtlenítőket gyártanak.

Úgy tűnik, hogy Kínában már sikerült megfékezni a koronavírus tombolását, de azért nem szabad egyből hátra dőlni. Egy ottani kormányrendeletnek köszönhetően a helyi ipar teljes mértékben a védekezésnek rendeli alá magát. Ennek megfelelően a főként elektromos modellek gyártásával foglalkozó BYD, ami az egyik legnagyobb ázsiai autó és buszgyártó, szintén átszervezte a gyárait és mostantól maszkokat és kézfertőtlenítőket gyártanak.

Úgy tudni csaknem 100 gyártósoron napi 5 millió eldobható maszkot és 300 ezer üveg fertőtlenítőszert képesek előállítani.

Az amerikai résztulajdonban lévő cég azt is kijelentette, hogy miután az ázsiai piacot ellátták felszereléssel, valószínűleg átállnak az exportálásra más országokba is.

Természetesen jelen helyzetben ez jelentős bevételt termel naponta a BYD-nek, ám a résztulajdonos Warren Buffet gyorsan hozzá is tette, hogy a döntésben nem a profit elérése volt az elsődleges, hanem komoly részt szeretnének vállalni a járvány legyőzésében.

A napokban egyébként folyamatosan jelentik be az autógyártók, hogy leállítják a gyártásokat több európai országban is. Leállt már A Ferrari, a Volkswagen-csoport, a Fiat Chrysler-csoport, a PSA Peugeot-Citroen csoport, amely a Opel és a DS márkák tulajdonosa is.

Forrás: speedzone.hu


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Érdekelhet2020-11-05 Facebook

Magazinműsor-riport: Büntetőfékezés és egy ítélet volt a téma a Kékfényben – VIDEÓ

A büntetőfékezéssel - ami sajnos mindenki által ismert fogalommá vált hazánkban -...

Nézettségünk: 2020. 3. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: