Hirdetés
Hírek
Már vasárnap kapunk egy kis ízelítőt a metrófelújításból
Már vasárnap kapunk egy kis ízelítőt a metrófelújításból
Hirdetés

Az autósok a Nyugati téren és a Népligetnél számíthatnak forgalomkorlátozásra. Emellett vasárnap üzemkezdettől reggel 8 óráig az egész vonalon buszokkal pótolják majd a metrót.

Vasárnaptól Budapest két fontos pontján változik a közlekedés, hogy biztosítani tudják a metrópótló buszok zavartalan haladását – hívta fel a figyelmet a BKK.

A Nyugati téren nem lehet majd a Bajcsy-Zsilinszky útról balra a Nagykörútra kanyarodni, és a Nagykörútról sem lehet majd balra a Bajcsy-Zsilinszky útra kanyarodni.  A Nyugati téren a metrópótló buszok nem a felüljárón, hanem azzal párhuzamosan, de szintben haladnak majd át ugyanis a Váci utat és a Bajcsy-Zsilinszky utat összekötő csomóponton, ezért szűnik meg ideiglenesen a Bajcsy-Zsilinszky útról a Szent István körútra, a Margit híd irányába, illetve a Teréz körútról a Bajcsy-Zsilinszky útra, a belváros irányába való balra kanyarodási lehetőség.

Az Üllői úton a Népligetnél új jelzőlámpás csomópontot építenek ki. A metrópótló buszok az Üllői út helyett egy szakaszon a Népligeten keresztül közlekednek majd. Az Üllői út és a Borbás Vince sétány találkozásánál a buszok balra, az Üllői útra történő kihajtásának elősegítése érdekében alakítanak ki jelzőlámpás csomópontot, a Hazslinszky Frigyes sétánynál pedig új gyalogátkelőhelyek épülnek.

Mindkét változás a 3-as metró északi szakaszának felújítása idején lesz érvényben, vagyis várhatóan egy évig.

Emellett október 15-én, vasárnap az első járatindulástól körülbelül reggel 8 óráig a 3-as metró teljes vonalán pótlóbusz közlekedik a metró helyett, M3-as jelzéssel. Az első metró Kőbánya-Kispest felől Újpest-Központ felé 7 óra 42-kor, Újpest-Központ felől Kőbánya-Kispest felé pedig 8 óra 22-kor indul. Erre a pótlásra is a metrófelújítás előkészítése miatt van szükség.

A BKK oldalán minden tudnivalót részletesen leírtak a vasárnaptól érvényes változásokról.

Ugyancsak befolyásolhathja a hétvégi közlekedést Budapesten ezen a héten a 32. SPAR Budapest Maraton Fesztivál, amelyen a szervezők becslése szerint akár 30 ezren is részt vehetnek.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20171011_mar_vasarnap_kapunk_egy_kis_izelitot_a_metrofelujitasbol

MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Dashcam

Hirdetés


Dashcam + kert

Hirdetés


Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Adatvédelmi beállítások