VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Már tesztelik a telefon-traffipaxot


SOS Autóklíma töltés
hirdetés

Vezetés közben a telefonnal bíbelődni legalább annyira veszélyes, mintha időnként becsuknánk a szemünket néhány másodpercre. Nagyon. Erre szeretné felhívni a figyelmet az angliai Hampshire és Thames Valley rendőrsége. – írja a Totalcar.hu

Írják továbbá:

Két megyei rendőrség is néhány napon belül üzembe helyezi az első kütyüket, amikkel elméletileg ki tudják majd szűrni, ha valaki telefonozik miközben vezet. A rendszer képes érzékelni a közelében elsuhanó eszközöket, amennyiben azok 2G-t, 3G-t vagy épp 4G-t használnak, azaz adatokat küldenek, vagy fogadnak.

uploads%2Fcard%2Fimage%2F449308%2F28c80698-23be-4299-add2-ccdaf1

A rendszer még nem tökéletes. Mivel az adatforgalomba nem néz bele, könnyen lehet, hogy valamilyen háttérfolyamat, vagy épp a navigáció megtéveszti.

Nem találtak még megoldást az utasok kérdésére sem, így könnyen előfordulhat, hogy az egyébként szabályosan közlekedő vezetőre jelez be a telóstrafi, pedig csak a hátul unatkozó gyerekek nyomkodták a telefonjaikat.

Ettől függetlenül érződik az igyekezet. Ha például Bluetooth jelet is érzékel a rendszer, feltételezi, hogy az autó infotainment rendszerén keresztül, szabályosan használjuk a telefonunkat. Persze egy ennyire kiforratlan és megbízhatatlan telefon-traffipax nem lehet alapja bírságolásnak, így jelenleg csak egy led tábla villan fel egy áthúzott telefonnal és a célja, hogy felhívja a figyelmet a kérdés fontosságára.

Forrás: Totalcar.hu

MEGOSZTOM:

Tetszik oldalunk?

ÉrdekelhetCégeknek

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek