SOS Mobilgumis
IDŐPONTFOGLALÁS GUMI ÁTSZERELÉSRE:
+3670-88-585-88
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Velünk tartasz?


Már Németországban is kommunikálnak az Audik a közlekedési lámpákkal

Már Németországban is kommunikálnak az Audik a közlekedési lámpákkal

2020-02-09 Facebook
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Németországban már aktiválta az Audi az új lámpafigyelő rendszerét, mely nem csak a megfelelő sebesség kiválasztásában segít, hanem arra is felkészít, hogy ne ragadj be a lámpánál, amikor az zöldre vált – írja a speedzone.hu

 

Az Audi Európában is hivatalosan elindította az új lámpafigyelő rendszerét, ám egyelőre csak Németországban, azon belül is Düsseldorf városában. Az Amerikai Egyesült Államokban az Audi vezetők 2016. vége óta használhatják „Traffic Light Information” (Közlekedési lámpa információ) szolgáltatást. A megoldás lényege, hogy a kocsi „a jármű és környezete (vehicle-to-infrastructure – V2I)“ elv alapján kommunikál a közlekedési lámpák vezérlőrendszerével. A rendszer része a „Time-to-Green” funkció: ha a vezető piros jelzésre érkezik a közlekedési lámpához, az Audi virtual cockpit digitális műszeregységen vagy a head-up display kijelzőjén elkezdődik egy visszaszámlálás a következő zöld jelzésig.

A Traffic Light Information rendszer lényege pedig, hogy segít az autó sebességét úgy belőni az utolsó nagyjából 250 méteres távon, hogy az zöld jelzésnél érkezzen a lámpához. Ezzel nem csak a dinamikusabb közlekedés valósítható meg, hanem az autók fogyasztása is drasztikusan csökkenthető, a fékek élettartamáról nem is beszélve.

- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

A „Green Light Optimized Speed Advisory” (Zöld jelzésre optimalizált sebesség ajánlás – GLOSA) jelzi a vezető számára azt az ideális sebességet, amellyel a következő közlekedési lámpa zöld jelzését elérheti.

Az autók így jobb eséllyel haladhatnak a „zöld hullámban” a városon belül: a kocsi vezetője a műszerfalon láthatja a megfelelő sebességet, amely a következő közlekedési lámpa zöld jelzésének eléréséhez szükséges. Ha a zöld csak sebességtúllépéssel lenne elérhető, akkor a rendszer visszaszámol a következő zöld jelzésig. Így a városi közlekedés gördülékenyebbé válhat.

Egy ilyen rendszer kialakításakor nem csak az autókat kell felkészíteni, hanem bizony az infrastruktúrát is. Ez most a német városban megvalósult, azaz lehetővé vált, hogy a gyártók olyan applikációkat fejlesszenek, amik jelentős mértékben javíthatják a közlekedés sebességét és ritmusát.

A szolgáltatás bevezetéséhez kapcsolódó kihívások Európában sokkal komolyabbak, mint például az Egyesült Államokban, ahol a városi közlekedési lámpák rendszerét nagy területen és egységesen alakították ki. Európában ezzel ellentétben a forgalomszabályozó infrastruktúra inkább lokálisan és decentralizáltan, különböző technológiai megoldásokat alkalmazva fejlődött.” – fejtette ki Hainzlmaier, az Audi szakembere.

„Az, hogy milyen gyorsan kapcsolódhatnak további városok ehhez a technológiához, függ az adatok és a kapcsolódási felületek egységesítésétől illetve a városok közlekedési lámpáinak digitalizációjától.”

Forrás: speedzone


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

ÉrdekelhetNeked sikerült volna?

Forgalmi vizsga 20 ÉVES JOGSIVAL, 500e balesetmentes km-rel a hátam mögött.


2020-06-18 Facebook

VIDEÓ: Karácsony Gergellyel beszélgettünk a Budapest Restart című élő műsorban

A Budapest újraindul, főpolgármesteri társadalmi egyeztetési célú élő műsor 4. részébe kaptunk...

Nézettségünk: 2020 első negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

Támogatóink


hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT:

Társ-oldalaink