hirdetés

Velünk tartasz?Már a gyalogosközlekedést is ellenőrzi a rendőrség a sok baleset miatt Budapesten

Már a gyalogosközlekedést is ellenőrzi a rendőrség a sok baleset miatt Budapesten

2020-02-29 Facebook
hirdetés

A gyalogosközlekedést is ellenőrzi a rendőrség a sok baleset miatt Budapesten: hetente kétszer – előre be nem jelentett helyeken és időpontokban – ellenőriznek a főváros utcáin, elsősorban a nagy forgalmú gyalogosátkelőhelyeknél.

Mint arról mi is beszámoltunk korábban 2020-ban másfél hónap alatt kilenc halálos gyalogosgázolás történt a fővárosban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vizsgálatai szerint a kilenc esetből hatban egyértelműen a gyalogos volt a balesetet okozó félBalogh Ádám, a BRFK közlekedésrendészeti főosztályának vezetője elmondta, a balesetek leggyakoribb oka, hogy a gyalogosok nem a kijelölt átkelőhelyen mennek át vagy a tilos jelzés ellenére lépnek az úttestre.

Egyre többször tapasztalják azt is, hogy a gyalogosok olyan tevékenységet végeznek, ami eltereli a figyelmüket a közlekedésről, és nem néznek körül: telefonálnak, üzenetet írnak vagy éppen zenét hallgatnak.

hirdetés

A BRFK szerint kirívóan sok haláleset történt az idén a figyelmetlenség miatt, ezért halálos gázolások felvételeivel szeretnék figyelmeztetni a lakosságot arra, hogy körültekintően közlekedjen. Továbbá a BRFK operatív lépéseket is tesz, és a halálos és az elütéses balesetek visszaszorítása érdekében megkezdte a gyalogosok közlekedésbiztonsági ellenőrzését, ezt főként forgalmas kereszteződésekben végzik.

A cél a gyalogosok közlekedési moráljának javítása. A BRFK eddig két alkalommal ellenőrizte a gyalogosközlekedést, február 18-án Budapesten, a Blaha Lujza téren, a 8. kerületi Baross téren és a 7. kerületben, az Erzsébet körút–Király utca kereszteződésében.

Akkor a tájékoztatás szerint az ellenőrzések során összesen negyven emberrel szemben intézkedtek a rendőrök.

Második alkalommal február 25-én Budapest 20. kerületében, a Helsinki úton ellenőrizték a gyalogosforgalmat, és 35 járókelővel szemben kellett intézkedniük. Az intézkedések minden alkalommal figyelmeztetéssel zárultak.

Mi is megszólaltunk a tegnap esti ATV híradóban (a téma a videó 20. percétől látható és a képre kattintva tekinthető meg):

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Érdekelhet2020-12-25 Facebook

A Jakupcsek Plusz vendége: Csősz Krisztián. “Úton van a magyar, de sokat takar a kanyar?!”

Meghívást kaptunk a Jakupcsek Gabriella által fémjelzett Jakupcsek Plusz-ba, ahol a közlekedésben...

Nézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: