Hirdetés

Gondolkodtató
Máig nem tudni, hogy ki a felelős végeredményben a balesetért
Máig nem tudni, hogy ki a felelős végeredményben a balesetért
Hirdetés

Olvasónktól kaptunk néhány napja egy felvételt, amin egy 2020-as balesete látható, amiben sajnos maradandó egészségkárosodást szenvedett.

A felvételen ő bal-hátulról érkezik robogóval és összeütközik egy szemből érkező quaddal. A baleset Gyenesdiáson történt 

„Lassan két évvel ezelőtt közlekedési baleset áldozata lettem maradandó egészségkárosodással A történtekről egy telepített kamera felvételt készített.” – írta meg.

Hozzátette, hogy a balesetet követően a rendőrségi vizsgálat szerint teljesen egyértelmű volt a másik fél felelőssége, viszont a vizsgálat lezárulta előtt, kb. egy éve az ügyet átvette az illetékes ügyészség, akik elmondása szerint készíttettek egy műszaki igazságügyi szakértői állásfoglalást. Ez alapján az ügyészség megpróbálta őt is felelőssé tenni a balesetért, gyanúsítottként idéztek be.

NEM SZERETNÉNK ÉS NEM TUDNÁNK IGAZSÁGOT TENNI AZ ÜGYBEN! (szerk.)

A felvételen jól látszik, hogy álló kocsisort szeretett volna kikerülni, ám a felezővonalat érinti (minimálisan talán át is lépi). Ám azt is látni, hogy a szemből érkező első quados egyenes pályán halad el a sávban, a második – amivel végül összeütközött a robogó – láthatóan balra tart, ami miatt keresztezi egymás útját a két jármű sajnos.

Olvasónk emiatt szerette volna, ha közzétesszük az esetet:

„Szükségem lenne tanácsra és segítségre, vagy legalább valami iránymutatásra, hogy mit tegyek. Én balról érkezem robogóval, feltorlódott, álló kocsisort kerültem, senkit nem veszélyeztettem. A szemből haladó két quad közül az első minden gond nélkül ment tovább, a második szerintem szándékosan felém kormányzott és nekem is ütközött.”

– írta meg.

Kíváncsiak vagyunk, hogy Ti hogyan látjátok ezt, a nem mindennapi esetet.

Hirdetés

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés