M3 metró felújítás: Beleszólhatsz!

 BALESETI KÁRTÉRÍTÉS? 
Online ügyintézés
Szakértő csapat
 KATT IDE 

hirdetés

Társadalmi egyeztetés az M3-as metró rekonstrukciója kapcsán, a Kőbánya-Kispest–Nagyvárad tér közötti szakasz lezárásának idejére tervezett forgalmi rendről

Forrás: bkk

A Főváros egyik legjelentősebb közlekedési beruházása a napi mintegy 500 ezer utast szállító M3-as metróvonal rekonstrukciója lesz. A munkálatok több ütemben és több évig tartanak, és ez sok százezer utas napi utazási szokásait érinti.

A metrópótlás a jelenlegi tervek szerint 2017 nyarán kezdődik, a rekonstrukció három főütemben történik.

  • Az első főütem két részből áll. Elsőként a metróvonal déli szakaszát, a Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér közötti részt zárják le. Ezt követi a főütem második része: az északi – a Lehel tér és Újpest-Központ közötti – és a déli szakasz együttes lezárása, a metró ekkor csak a Nagyvárad tér és a Lehel tér között közlekedik.
  • A két külső szakasz elkészülte után, a második főütemben a vonal belső részén – a Lehel tér és a Nagyvárad tér között – lesz metrópótlás, a metró a külső szakaszokon, vagyis Újpest-Központ és a Lehel tér, valamint a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között már közlekedik.
  • Ezt követi a harmadik főütem, amikor az Árpád híd és a Deák Ferenc tér között lesz metrópótlás, a vonal többi részén a metró már közlekedik.

A felújítás alatt bizonyos időszakokban esténként és hétvégente az M3-as metró helyett annak teljes vonalán pótlóbusszal lehet utazni.

Az első főütemben a déli szakasz lezárásakor az M3-as metró szerelvényei Újpest-Központtól csak a Nagyvárad térig közlekednek.
A BKK megvizsgálta, hogy a Kőbánya-Kispest–Nagyvárad tér szakasz felújítása alatt várhatóan miként rendeződik át a forgalom az érintett hálózaton, ennek alapján lakótérségekre bontva részletes mobilitási tervet dolgozott ki. A térségenként bemutatott tervek jellemzője, hogy a belváros elérésének érdekében az utasok igénybe vehetik:

  • a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között közlekedő metrópótló autóbuszokat,
  • a belváros gyorsabb elérését biztosító alternatív eljutási lehetőségeket.

A Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között közlekedő metrópótló buszok a metró lezárt állomásait szolgálják ki. Egyes pótlóbuszok csak a Határ úttól indulnak a Nagyvárad tér felé, bizonyos járatok pedig a gyorsabb eljutás biztosítása érdekében a népligeti felüljárón át közlekednek. A pótlóbuszok zavartalan haladását forgalomtechnikai módosítások, előnyben részesítések segítik.

A kényszerű átszállás és mert a pótlóbuszok metróhoz képest lassabban haladnak, a belváros elérésének gyorsítása érdekében a BKK bővíteni tervezi a lezárt metrószakaszt elkerülő, közvetlenül a belváros vagy az üzemelő metróvonalak felé közlekedő eljutási lehetőségek kínálatát (szemléltetésül néhány példa az alábbi ábrán látható).

A metrópótlásban érintett dél-pesti térség közlekedésében jelenleg is szerepet vállalnak az elővárosi szolgáltatók, a BHÉV, a MÁV-START és a Volánbusz. A részletes, térségi mobilitási tervek az egyes lakóhelyek bemutatásakor ezekre az alternatív lehetőségekre is felhívják a figyelmet.
A metrópótlás színvonalas biztosítása és annak érdekében, hogy az utasok metrórekonstrukció okozta kényelmetlenségeit mérsékelje, a BKK kiemelt figyelmet fordít az utasok megfelelő, időben történő és pontos tájékoztatására.

Interaktív térkép az egyes térségek mobilitási javaslatairól

Az alábbi interaktív térkép segítségével térségi bontásban ismerheti meg részletesen a metrófelújítás idejére ajánlott mobilitási javaslatokat. A térképen az egyes közlekedési módok jelölésére különböző színek jelzik a javasolt eljutási irányt a belváros irányába (a sötétkék nyomvonal a lezárt metrószakasz felé vezető, jelenleg is rendelkezésre álló, de a pótlás miatt lassabb belvárosi kapcsolatot jelentő közlekedési irányt mutatja).

Az interaktív térképet itt találod:

http://bkk.hu/te/m3-del/reszletek.php
 

 

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Ajánlott

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?