Hirdetés
Gondolkodtató
M0: “Beengedtelek és nem köszönted meg! Egy paraszt vagy, te csicskahuszár, te”
M0: “Beengedtelek és nem köszönted meg! Egy paraszt vagy, te csicskahuszár, te”
Hirdetés

Olvasónktól kaptunk egy igen kiábrándító felvételt, melynek helyszíne az M0-ás.

Amit tudtunk előzményt is bevágtunk a videóba, de abból nem sok minden derül ki.

” AzM0-son történt ellenem egy atrocitás, a videón látható, hogy többször rám húzta a kormányt majd az egész sort leállítva elmondta a fájdalmát és leköpte a kocsimat. Ennyi…”

– fűzte hozzá az esethez olvasónk.

Az alapján, amit a mérges “úr” elmondott – a forgalmat, a lehajtón blokkolva – annyi derült ki, hogy ő beengedte a leköpött autó sofőrjét, amit az nem köszönt meg neki.

Hirdetés

FRISSÍTÉS

Kommentben jelezte az alábbi információkat egy olvasónk, aki állítólag szemtanúja volt az esetnek:

Az előzmények tényleg nem látszanak a felvételen és a cikkben sem esett róla szó.

szerk.: Minden rendelkezésünkre álló előzményt közzétettünk.

A videó feltöltője az M0-áson kivágott a Citroen elé, (gondolom már akkor is a telefonját nyomkodta és nem a tükröt nézt) a baleset elkerülése végett elég komolyat kellett fékeznünk, a furgon mögött nekem is. És igen én sem láttam hogy megköszönte, vagy elnézést kért volna. Majdnem szívrohamot kaptam és szerintem a furgon sofőrje is. Legszívesebben én is kiszálltam volna… Örüljön, hogy egy köpéssel megúszta… Gondolom feltűnt mindenkinek, hogy a videót végig telefonnal rögzítették? (Autópályán is). Én ebben az esetben a furgonosnak adnék igazat.”

Ezen állítólagos szemtanú sorainak ellenére, nem gondoljuk, hogy a felvételen látható módon egy lehajtó forgalmát blokkolva lenne ésszerű megvitatni a nézeteltéréseket amellett, hogy természetesen a kézben tartott mobiltelefon használat nem szabályos és veszélyes.


Időközben jelentkezett olvasónk is, akitől a felvételt kaptuk. További, bővebb információkat kaptuk az előzmények tekintetében:

“Az M0 autópályán közlekedtem 17h után, már elég zsúfolt volt, (mint mindig ebben az órában), hogy kielőzzek egy előttem haladó gk-t  a szóban forgó furgonos éppen jött mögöttem, de még bőven be tudtam sorolni a belső sávba, tehát megkezdtem az előzésemet indexeltem sávot váltottam majd vissza. Én nem érzékeltem azt, hogy engem valaki beengedett volna egyszerűen volt egy ritmus amit tartottam.

Ezután arra lettem figyelmes, hogy mellettem egy furgonos középső újját mutogatja lelkesen, persze a szájáról le lehetett olvasni, hogy szidott, közben mint valami kocsis… Ezzel sem törődtem békés természetemnek köszönhetően, haladtam tovább utamon, majd később szépen utolértem ekkor a furgonos elkezdett büntető fékezni stb., hasonló agresszív megnyilvánulással és végül amikor a leállósávban előzött, hogy elém kerülhessen a legbelső sávban majd ott folytatta hasonló agresszív viselkedését akkor kezdtem el kamerázni, persze tisztában vagyok vele, hogy ez szabálytalan de úgy gondolom ez volt a legokosabb amit tehettem. Volt, hogy rendesen üldözőbe vett, és nem tudtam lerázni annyira jött utánam!

(Az előttem haladó X3 BMW maga is próbálta jelezni ennek a furgonosnak, hogy ezt hagyja abba, de rá is inkább ráhúzta a kormány, így ő el is hajtott)

Amikor láttam, hogy ugyanazon a lehajtón fogjuk elhagyni az autópályát, akkor megint elkezdtem felvételt készíteni ekkor állította meg a sort és mögöttem ebben a rövid időben már hatalmas kocsisor alakult ki ami azért ennél a lehajtónál nem veszélytelen.

A többi már a videóból ismert. Sajnos nagyon sok hasonló eset van Magyarországon, és látom azt is, hogy képesek nőkre is kiszállni és ugyanezt eljátszák, tehát ezzel a videóval is szeretnék hangot adni annak, hogy ezt a viselkedést be kell fejezni, nem érezheti magát biztonságba magát az ember sofőrként az utakon.

Aki így viselkedik annak ellenére is, hogy látja éppen videó felvétel készül róla az mire képes ellenkező esetben?”

– írta meg a felvétel készítője.

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája