Hirdetés

Hírek
Lopott autóval , jogsi nélkül okozott balesetet, majd hátrahagyta súlyosan sérült társát is
Lopott autóval , jogsi nélkül okozott balesetet, majd hátrahagyta súlyosan sérült társát is
Hirdetés

A Debreceni Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított – két ismerősével közösen – egy személygépkocsival közlekedett Debrecenben, a Vágóhíd utcán 2021. május 25-én este. A sofőr elvesztette uralmát a jármű irányítása felett, lehaladt az úttestről, áthajtott a szalagkorláton, majd kidöntött egy betonoszlopot.

A baleset következtében az autó jobb első utasa a gépkocsiba szorult és súlyosan megsérült, ennek ellenére a két férfi a tőlük elvárható segítségnyújtás nélkül elmenekült.

A rendőrök őket a helyszíntől nem messze elfogták, majd előállították. Az eljárás során kiderült az is, hogy a jármű vezetőjének soha nem volt jogosítványa, továbbá az ismerőse autóját jogosulatlanul hozta el a baleset napján.

A 24 éves helyi lakosnak segítségnyújtás elmulasztása bűntett, jármű önkényes elvétele bűntett és közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie, míg társát segítségnyújtás elmulasztása bűntett miatt hallgatták ki a nyomozók. Mindketten beismerő vallomást tettek.

Hirdetés

A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte az illetékes ügyészségnek.

Fotó: police.hu
Forrás: police.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés