hirdetés

Velünk tartasz?
Letöltendőt kap a férfi, aki büntetőzött, majd kiszállt autójából, megverte a sértettet és be is törte autója szélvédőjét

Letöltendőt kap a férfi, aki büntetőzött, majd kiszállt autójából, megverte a sértettet és be is törte autója szélvédőjét

2021-06-04 Facebook

Időpontfoglalás klíma javításra, töltésre:
+36 30 508 4617
hirdetés

A Székesfehérvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a 81-es főúton veszélyesen előzött, majd amikor ezért a mögötte haladó autós nem tetszését fejezte ki, büntetőfékezett, ököllel megütötte a sofőrt, és beverte a szélvédőjét is.

A vádirat szerint a 44 éves férfi 2020. július 16-án, 16 órakor, a 81 számú főúton haladt autójával Székesfehérvár felől Kisbér irányába. A bodajki bekötő útnál beérte az előtte haladó kocsisort, majd előzésbe kezdett annak ellenére, hogy szemből egy kamion közeledett. Az előzést csak úgy tudta befejezni, hogy a sértettre ráhúzta a kormányt, akit ezzel erőteljes fékezésre kényszerített, hogy be tudjon sorolni elé.

A sértett a veszélyesnek ítélt manőver miatt az elkövetőre villogott, és széttárta kezeit, hogy kinyilvánítsa nem tetszését. Ekkor az elkövető büntetőfékezéssel, az útról csak enyhén lehúzódva megállt, és ezáltal az egész mögötte haladó kocsisort megállásra kényszerítette.

A férfi kiszállt az autóból, a sértetthez ment, és őt, valamint a vele utazó nőt trágár módon szidalmazni kezdte, majd egy alkalommal ököllel, egy további alkalommal pedig tenyérrel is megütötte a sértett arcát.

Ezt követően egy nagy erejű ütéssel a sértett autójának szélvédőjére is rácsapott, ami ennek következtében „bepókhálósodott”.

A szokatlan forgalmi helyzet okán a szembe jövő sávban közlekedő autósok is megálltak, így az elkövető cselekményével az egész főút forgalmát megállította.

hirdetés

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de fennállt súlyosabb sérülés kialakulásának reális veszélye.

Az ügyészség a büntetett előéletű elkövetővel szemben végrehajtandó börtönbüntetés mellett járművezetéstől, valamint közügyektől eltiltás kiszabását, illetve a szélvédő betörésével okozott közel 81.000 forint kár megtérítését indítványozta.

Forrás: ugyeszseg.hu

Sokan olvassákPartnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK