Hirdetés

Gondolkodtató
Letartóztatták a bottal fenyegetőző autóst, akiről felvételt publikáltunk – VIDEÓ
Letartóztatták a bottal fenyegetőző autóst, akiről felvételt publikáltunk – VIDEÓ
Hirdetés

2023. november 22-én publikáltunk egy nem mindennapi esetet. Botot rántott egy kisteher sofőrje és lesújtott a motorháztetőre, majd ráhúzkodta kormányt a Skodára.

A Pécsi Járásbíróság 2023. december 8. napján elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra közúti veszélyeztetés bűntette és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2023. november 22-én a reggeli órákban járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezetett egy kistehergépkocsit a külső forgalmi sávban Pécsett a Maléter Pál úton Siklós irányába.

Mellette, a belső forgalmi sávban haladó sértett férfi által vezetett személygépkocsi mellé érve a gyanúsított szóban megfenyegette a sértetett, majd elővett egy hosszú botot és azzal a lehúzott baloldali ablakon kinyúlva fenyegette a sértettet, majd irányába többször ütő mozdulatot tett. Amikor a forgalommal együtt elindultak, és a gyanúsított a sértett mellé ért, járművét a sértett irányába kormányozta úgy, hogy áttért a másik forgalmi sávba. A sértett az ütközést hirtelen fékezéssel és balra kormányzással tudta elkerülni. A gyanúsított a sértett testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

Hirdetés

A gyanúsítottat a Pécsi Rendőrkapitányság Szabálysértési Hatósága 2023. július 21-én jogerőre emelkedett határozatával eltiltotta a közúti járművezetéstől 12 hónapra, ennek hatálya alatt követte el a terhére rótt fenti bűncselekményt, valamint azt követően 2023. december 7. napján is eltiltás hatálya alatt vezetett kistehergépkocsit Pécsett, ahol a Petőfi Sándor és a József Attila utca kereszteződésében anyagi kárral járó közlekedési baleset részese volt.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, ellene jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban. Alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A bíróság végzését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem végleges.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés