Velünk tartasz?Lesznek helyek, ahol csak helyi lakosok parkolhatnak a 6. kerületben

Lesznek helyek, ahol csak helyi lakosok parkolhatnak a 6. kerületben

2020-11-17 Facebook
hirdetés

A 6. kerület polgármestere, Soproni Tamás, Szentgyörgyvölgyi Péter közleményére reagálva fejtette ki az alábbiakat, hozzáfűzve: “Terézvárosban már megcsináltuk azt, amit Szentgyörgyvölgyi Péter a Fővároson kér számon”

Történt ugyanis,

hogy az 5. kerület polgármestere, Szentgyörgyvölgyi Péter azt kérte hogy parkolási rendelet felülvizsgálatával Karácsony saját hatáskörben tegye meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy az utakon valamennyi közlekedési résztvevő – a gyalogosok, a kerékpárosok, a közösségi közlekedést használók és az autóval közlekedők – „békés és biztonságos együttélése hatékonyabban érvényre juthasson” a szükséges és indokolt közterület-használati arányok megtartása mellett. – írta meg a Telex.

A lakossági elvárásokat figyelembe véve a polgármester az eddig megvalósított intézkedések mellett továbbra is szükségesnek látja a közterületi lakossági parkolóhelyek biztosítását.

Mivel a kerületi polgármesterek jól ismerik a helyi viszonyokat és elvárásokat, a fővárosi parkolási rendelet felülvizsgálatával szükséges és javasolt számukra biztosítani a lakosság részére kialakítandó kizárólagos várakozóhelyek kijelölésére vonatkozó döntési kompetenciát, írja Szentgyörgyvölgyi. Arra kérte Karácsony Gergelyt, hogy a novemberi közgyűlésen tűzze napirendre az erről szóló előterjesztést, és támogassa annak elfogadását.

hirdetés

Erre reagált Soproni Tamás, a 6. kerület polgármstere

“Semmi sem akadályozta eddig sem, hogy a kerületi polgármesterek felülvizsgálják a közlekedési infrastruktúrát és kizárólagos parkolóhelyeket biztosítsanak a lakosságnak.

Terézváros a mostani parkolóhelyek 30%-át hamarosan kizárólagos használatra a VI. kerület lakóinak adja át.

A táblával megjelölt helyeken 18 és reggel 8 óra között csak helyi lakosok parkolhatnak majd. A forgalomtechnikai tervek már elkészültek, így hamarosan megkezdődhet a táblák kihelyezése.

A megvalósításban és a tervezésben Karácsony Gergely főpolgármester az első pillanattól támogató partner volt, a Fővárossal közösen született meg az a terv, amely nem csak a kizárólagos parkolóhelyeket, hanem a mikromobilitási pontokat is tartalmazza. Ezeken kerékpárokkal, robogókkal, rollerekkel lehet majd parkolni.

Ahhoz, hogy Terézvárosban ez megvalósulhasson, nem kellett semmi különös, csak akarat, néhány egyeztetés a Fővárossal, majd tervezés.”

Soproni Tamás polgármester
Terézváros

Borítóképünk illusztráció – (újlipótvárosi káosz)


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Érdekelhet2020-12-25 Facebook

A Jakupcsek Plusz vendége: Csősz Krisztián. “Úton van a magyar, de sokat takar a kanyar?!”

Meghívást kaptunk a Jakupcsek Gabriella által fémjelzett Jakupcsek Plusz-ba, ahol a közlekedésben...

Nézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: