Hirdetés

Gondolkodtató
Leitatták, majd direkt autóba ültették a sofőröket Japánban. Saját bőrükön érezhették a problémát
Leitatták, majd direkt autóba ültették a sofőröket Japánban. Saját bőrükön érezhették a problémát
Hirdetés

Japánban a rendőrség szokatlan stratégiát vezetett be az ittas vezetés megelőzése érdekében, ugyanis alkoholfogyasztásra ösztönzik az embereket, majd elengedik őket egy vezetési tanfolyamra.

A kezdeményezés része annak a figyelemfelkeltő kampánynak, amelyet a délnyugat-japáni Fukuoka városában található Chikushino rendőrsége szervezett, miután 2006 augusztusában egy helyi hídon egy ittas sofőr három gyermeket ölt meg.

A rendhagyó autósoktatás legutóbbi augusztus 22-én volt, Chikushino városában. Az oktatáson tíz ember vett részt, köztük egy 77 éves férfi is. Az oktatás elején, még józan állapotban mérték fel a résztvevők reflexeit és vezetési képességeit, ezt követően határértéket túllépő mennyiségű alkoholt adtak a sofőröknek, és beültették őket a volán mögé.

írja a CNN, szúrta ki az Index.

Mindegyik sofőr mellett ült egy oktató is, a balesetek elkerülése érdekében. A helyi rendőrség szóvivője úgy fogalmazott,

ennek a gyakorlati eseménynek az volt a célja, hogy a járművezetők saját bőrükön tapasztalják meg a különbséget az alkoholfogyasztás előtti és utáni vezetés között, és érzékeljék, milyen veszélyes az ittas vezetés.

Hirdetés

A résztvevők közül többen elmondták, ez a lehetőség rávilágította őket arra, milyen túlzott magabiztosságot ad nekik az alkohol, valamint azt is hozzátették, hogy sokkal több hibát vétettek alkoholos befolyásoltság alatt, mint azt képzelték volna. Többen kiemelték,

úgy éreztem, teljesen jól vezetek, majd arra lettem figyelmes, hogy nem érzem teljesen a kontrollt a jármű felett.

VIDEÓ: Így lehetett enyhe ítélettel megúszni a súlyos balesetet, amit elvett jogosítvánnyal okozott egy fiatal tiktoker

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés