Legalább ezer autóst büntettek meg a buszsáv használat miatt 2019-ben

Legalább ezer autóst büntettek meg a buszsáv használat miatt 2019-ben

2020-03-05 Facebook

Mintegy ezer autósra szabtak ki helyszíni bírságot a fővárosi buszsávok jogosulatlan használata miatt tavaly, a büntetések összértéke több millió forint volt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

 

A BKK és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) rendszeresen tart buszsáv ellenőrzést. Aki illetéktelenül a buszok számára kialakított sávra hajtva vagy ott megállva akadályozza a közösségi közlekedést, az szabálysértést követ el, a helyszíni bírság ötezertől ötvenezer forintig terjedhet, illetve a szabálysértés hat hónapon belüli megismétlése esetén akár hetvenezer forint is lehet.

Tavaly megközelítőleg ezer autóst büntettek meg ezért. Amennyiben a sofőr nem ismeri el a vétséget, akkor a hatóság feljelentést tesz.


Az ellenőrzéseknek köszönhetően kis mértékben csökkent a szabálysértések száma: idén januárban és februárban összesen 80 alkalommal intézkedtek a rendőrök, ami körülbelül a fele a tavalyi teljesítménynekA közös ellenőrzések ezért a jövőben is folytatódnak. Az ellenőrzések és a közösségi közlekedési járművek vezetőinek tapasztalatai szerint az autósok leggyakrabban a Mészáros utcában, a Hegyalja úton, a Megyeri úton, a Határ úton, az Üllői úton, a Kőbányai úton, a Vaspálya utcában, a Budaörsi úton, a Szent István körúton, a Vágány utcában és a Thököly úton hajtanak a buszsávra.

VIDEÓ: Kemény buszsáv razzia volt ma reggel a Kőrösi Csoma Sándor úton

Forrás: Baleset-megelőzés


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés