Gondolkodtató
Lefejelte a rendőrt egy autós Tatán, egy közúti ellenőrzés alkalmával
Lefejelte a rendőrt egy autós Tatán, egy közúti ellenőrzés alkalmával
Hirdetés

A Tatabányai Járásbíróság a 2024. február 12. napján tartott nyilvános folytatólagos tárgyaláson, hivatalos személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben hozott ítéletet.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2020. május 28-án Környe és Tata között a 8119. számú műúton közlekedett kistehergépkocsival, amikor rendőri ellenőrzés alá vonták.

Az ellenőrzés során a rendőr többszöri felszólítása ellenére a vádlott nem volt hajlandó megfújni a légalkoholmérő készüléket, ezért a rendőr az előállításáról döntött, amelyet közölt a sofőrrel.

A vádlott a rendőrségi szolgálati járműben mobiltelefont vett elő, amelyet használni akart, magatartását a rendőr felszólítására sem fejezte be, ezért az intézkedő rendőr a szolgálati gépkocsival megállt. A rendőr közölte a férfivel, hogy a telefont nem használhatja, ellenkező esetben el kell vennie a készüléket, ellenszegülő magatartása miatt pedig kényszerítő eszközt fog alkalmazni.

A vádlott kiabálni kezdett a rendőrrel, aki ekkor megbilincselte. Az férfi ezután sem akart a rendőrségi szolgálati járműbe visszaülni, az előtte álló rendőrt eltolta, majd távozni akart. A rendőr a férfit karjának megfogásával nem tudta visszatartani, ezért könnyfakasztó sprayvel lefújta. Ezután a férfi a rendőr arcába fejelt, mellyel nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott.

Hirdetés

A bíróság a vádlottat 1 év 3 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 300.000 forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

Borítókép:illusztráció

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés