Hirdetés

Gondolkodtató
Leállósáv aratás: Ennyit kaszáltak a hosszú hétvégén a tahó sofőrökön
Leállósáv aratás: Ennyit kaszáltak a hosszú hétvégén a tahó sofőrökön
Hirdetés

Közel hétmillió forint és több mint 400 előéleti pont – ez a hosszú hétvége közlekedésrendészeti akciójának mérlege. – írja a kreszvaltozas.hu

A rendőrök a leállósáv szabálytalan használatát ellenőrizték a hosszú hétvégén az M7-esen.

Az akcióról előzetesen hírt adtak, többek között nálunk is megjelent a beharangozó. Óberling József r. ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője, sajtótájékoztatón tette nyilvánossá az akciót, tehát nem egy fedett ellenőrzésről beszélünk, a sajtóban, legyen az elektronikus vagy nyomtatott, körbejárt a hír.

Ebben szerepelt az is, hogy százezer forint a fix bírsága ennek a szabálytalanságnak.

Az ellenőrzések az M7-es autópálya budapesti, Pest, Fejér és Veszprém megyei szakaszán 2020. augusztus 19-étől 23-áig tartottak.

A civil jellegű gépkocsikkal az öt nap alatt összesen 67 járművezetőt szűrtek ki a forgalomból. A kiszabott közigazgatási bírság minden esetben 100 ezer forint és 6 előéleti pont volt.

Hirdetés

A szabályos autósok nem egy esetben tapssal jutalmazták az intézkedést, mert ki ne ismerné a felháborodás érzését, amikor az autópályán a nyári csúcsban beáll a forgalom, majd a leállósávban elhúz a várakozók mellett egy autó?

Nem csoda, ha a sorban veszteglőben ilyenkor felmegy a pumpa. Ez a jogsértés azonban nemcsak irritáló, de rendkívül balesetveszélyes is, ezért is lépett a hatóság a visszaszorítására.

A hétvége eseményei videóban összefoglalva:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x