Hirdetés

Gondolkodtató
Kövekkel dobáltak autókat fiatalok
Kövekkel dobáltak autókat fiatalok
Hirdetés

Vádat emelt a Szolnoki Járási Ügyészség azzal a három fiatal fiúval szemben, aki zúzott díszkövekkel dobált meg több közlekedő személygépkocsit tavaly februárban Jászjákóhalmán – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szerdán közleményben az MTI-vel.

A 15, 16 és 17 éves fiúval szemben közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás vétsége miatt emeltek vádat.

A vádirat szerint a három fiatal és egy gyermekkorú társuk 2022 februárjában egy, a 31-es számú főúton Jászberény felől Jászapáti felé autózó nő járművét kavicsokkal megdobálták. A személygépkocsi jobb első oldalablaka és első szélvédője is kisebb mértékben megsérült. Az autóban utaztak a nő gyermekei is – írták.

Néhány perc elteltével ugyanezen az útszakaszon a fiatalkorú elkövetők további három személygépkocsit dobáltak meg a díszkövekkel – szerepel a közleményben. Egyiknek a jobb hátsó sárvédője, a másiknak a jobb első ajtaja sérült meg, az utoljára megdobált autónak a jobb első oldalablakán, első szélvédőjén, valamint a jobb első ajtóborításán keletkezett sérülés – közölték, jelezve: ezt követően a fiatalkorú fiúk gyermekkorú társukkal a helyszínről elmenekültek.

Hirdetés

Az ügyészség a korábban már köznyugalom elleni bűncselekmény miatt próbára bocsátott 16 éves fiatalkorúval és 17 éves társával szemben közérdekű munka kiszabására, 15 éves társukkal szemben pedig próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt.

Tags :

Így a YouTube-on is megjelensz👇

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x