Hirdetés

Hírek
Kormány nélkül vezethető autóba botlottunk Barcelonában
Kormány nélkül vezethető autóba botlottunk Barcelonában
Hirdetés

A Peugeot nem sokkal Genf előtt már Barcelonában leleplezte vadonatúj tanulmányautóját. Gyorsan körbejártuk.

Nemsokára kezdődik a Genfi Autószalon, most azonban még minden a barcelonai MWC szakkiállításról szól. Ezen a rangos nemzetközi rendezvényen a rengeteg mobil mellett egy vadonatúj tanulmányautó is bemutatkozott, ami nem más, mint a Peugeot Instinct. A rendkívül merész vonalvezetésű, roppant agresszív elejű és kombi jellegű hátsó formát kapott újdonság felvázolja számunkra, hogy körülbelül milyenek lesznek a francia gyártó közeljövőben érkező új modelljei.

© László Ferenc
© László Ferenc

A hagyományos irányban nyíló elsőajtó és a hagyományostól eltérő irányban nyíló hátsóajtó az ilyen esetekben megszokott módon egy abszolút futurisztikus belsőteret tár elénk. A legfrissebb trendeknek megfelelően a Peugeot Instinct képes teljesen magától, önvezető módon közlekedni, azonban adott esetben át tudja engedni az irányítást a sofőrnek. Mondjuk ebben nem sok köszönet van, hiszen ebben az autóban már keresve sem találunk hagyományos kormányt és pedálokat. Ezek helyett egy a középkonzolon elhelyezett speciális kezelőszervvel kell irányítani a járgányt.

© Peugeot
© László Ferenc

A motorháztető alatt egy kereken 300 lóerős plug-in hibrid erőforrás található, bár a gyártó nyugodtan mondhatott volna akár 600 lóerőt is, hiszen ebben az egyetlen példányban létező prototípusban vélhetően nincs is motor. Ha pedig esetleg van is benne motor, az autót halandó ember úgysem próbálhatja ki.

© László Ferenc
© László Ferenc
© László Ferenc
© László Ferenc

 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés