Hirdetés

Hírek
Körforgalomban szorított le egy autós egy biciklist miután összeszólalkoztak
Körforgalomban szorított le egy autós egy biciklist miután összeszólalkoztak
Hirdetés

A Szombathelyi Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat azzal a rovott múltú férfival szemben, aki a vád szerint 2021 szeptemberében, az egyik szombathelyi körforgalomban közlekedett személygépkocsival, amikor az ott kerékpározó sértettel, a vádlott által vitatott közlekedési helyzet miatt szóváltásba került.

Miután a sértett elhagyta a körfogalmat, a vádlott a személygépkocsijával követte őt, majd a menetirányuk szerinti jobboldali forgalmi sávban a kerékpáros mellé hajtott és a lehúzott ablakon keresztül folytatták a vitát.

Ezt követően a vádlott a személygépkocsiját szándékosan a kerékpáros sértett felé kormányozta, aki előbb a bal kezével a személygépkocsi tetején próbált megtámaszkodni, azonban elveszítette az egyensúlyát, letért az úttestről a menetiránya szerinti jobb oldalon, és az ott várakozó személygépkocsi hátuljának ütközött. A sértett sérülést nem szenvedett.

A vádlott elhajtott a helyszínről.

A veszélyhelyzet azért következett be, mert a vádlott szándékosan megszegte a KRESZ vonatkozó rendelkezését, úgy változtatott irányt a járművével, hogy az azonos irányba haladó, irányt nem változtató járműnek nem adott elsőbbséget.

Hirdetés

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés, valamint közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: 112press.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés