Hirdetés

Hírek
Komplex közlekedési ellenőrzést tartottak a XVIII. kerületi rendőrök – Szép számmal repkedtek a bírságok
Komplex közlekedési ellenőrzést tartottak a XVIII. kerületi rendőrök – Szép számmal repkedtek a bírságok
Hirdetés

A XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság, a Motorvéd Polgárőr Egyesület, valamint a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai közösen tartottak ellenőrzést 2022. november 9-én a főváros XVIII. kerületében.  A mérleg: 17 közigazgatási bírság, 11 szabálysértési feljelentés, 6 büntetőeljárás.

A rendőrök a kerület több pontján rendszámfelismerő kamera segítségével szűrték ki a forgalomból kivont járműveket és körözött gépkocsikat, de ellenőrizték az ittas sofőröket, és azt is, hogy a gépjárművezetők használják-e a biztonsági övet.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai különböző eszközökkel, például mobil fékpaddal vizsgálták meg a járművek műszaki állapotát.

A XVIII. kerületi járőrök az ellenőrzések során két autóban is kábítószergyanús anyagot találtak; valamint egy autó sofőrje és utasa is kábítószert fogyasztott, drogtesztjük pozitív lett, az utast ráadásul körözték is.

Hirdetés

A két férfit előállították, ellenük a XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított, a sofőrnek járművezetés bódult állapotban vétség elkövetése miatt is felelnie kell.

A járőrök egy másik autóban is kábítószergyanús anyagra bukkantak. A járművezetőt és utasát is a XVIII. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ebben az ügyben is kábítószer birtoklása miatt indult eljárás.

A reggel 9 órától délután 17 óráig tartó ellenőrzés során az egyenruhások összesen 13 helyszíni bírságot és 17 közigazgatási bírságot szabtak ki, 11 alkalommal pedig szabálysértési feljelentést tettek. Bódult vezetés, körözés, kábítószer birtoklás, engedély nélküli vezetés miatt nyolc embert állítottak elő, hat alkalommal büntetőeljárást kezdeményeztek, továbbá két embert őrizetbe is vettek.​

Forrás: police.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés