Hirdetés

Gondolkodtató
Komoly mértékben megnőtt a zöld rendszámos autók száma Magyaroszágon
Komoly mértékben megnőtt a zöld rendszámos autók száma Magyaroszágon
Hirdetés

Másfél éve nem látott mértékben növekedett idén októberben a zöld rendszámok kiadása, 2232-vel több környezetkímélő jármű fut útjainkon, mint az előző hónapban. Ez az érték mindössze hússzal marad el 2022. márciusától, amikor a legtöbb zöld rendszámot adták ki Magyarországon. Ebből következik, hogy a 2023-as évet tekintve rekordot döntöttünk, a márciusi 2181-nél majdnem 2%-kal több zöld rendszámot adtak ki októberben. – írta meg a villanyautosok.hu

Egy éve 60.132-nél járt a számláló, a 22.145 darabos növekedés százalékban kifejezve 36,8%. Legtöbbet szokás szerint a tisztán elektromos gépkocsiból (azon belül személygépkocsiból) regisztráltak az előző hónapban, 1450 elektromos gépkocsira (1341 személyautóra) került új zöld rendszám, amely közel kétszerese a hibridek 774 darabos növekményének. – tették hozzá.

Hirdetés

A legnagyobb mértékben tehát a tisztán elektromos gépkocsik száma bővült, ezekből mostanra több mint 46 ezer fut a magyar utakon. Érdekes ugyanakkor a plug-inek száma, amely jelenleg 35 ezer autót jelent és, amelyek kapcsán többször felmerült, hogy felmenő rendszerben ugyan, de elbukhatják a zöld rendszámot. – jegyzi meg a HVG.

A teljes magyar autópiac viszont stagnált októberben az egy évvel korábbihoz képest. Összesen 8428 új autót, azaz 2022 októberéhez képest 162 új autóval többet helyeztek forgalomba hazánkban, ám ez a 2021-es eredményekhez képest még mindig közel 8 százalékos visszaesés.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés