Hirdetés

Hírek
Komoly felújítások jönnek a hazai autópályákon jövőre
Komoly felújítások jönnek a hazai autópályákon jövőre
Hirdetés

Szimicsku László, a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója volt a Spirit FM Aktuál című műsor vendége. Elmondta, hogy több kiemelt autópályán is felújításokra kell számítani jövőre, amik a későbbi bővítések szempontjából is fontosak.

Szimicsku az interjúban elmondta, jövőre több száz helyszínen lesznek szintre hozási munkálatok, közel 400 kilométer hosszúságban.

„Ez azt jelenti, hogy ahol kell a burkolatnak a felső rétegét, de ahol szükséges az alsó vagy szerkezeti rétegét is megbontjuk és felújítjuk az autópályáknak. Ez főként az M1-es, az M3-as és az M7-es autópályákat érinti.

Ezek a felújítások tulajdonképpen nem önmagukban fontosak, hanem azért is, mert később, amikor a fejlesztésekhez szükséges tervezéssel elkészülünk, akkor a bővítések miatt ezeket az útszakaszokat már úgy kell most a szintre hozásnál elkészítenünk, hogy arra rá lehessen terelni a forgalmat. Emellett 200 hídnak a dilatációját is rendbe tesszük a jövő évtől kezdődően, és nagyjából 50-60 olyan csomópontunk van, ahol vagy megcsúszott a rézsű, és azt is rendbe kell tenni, vagy pedig a vízelvezető hálózatokat kell kevésbé látványos, de nagyon fontos balesetmegelőzési és műszaki szempontok szerint megújítanunk.” – hangzott el a műsorban.

A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.

Forrás: Spirit FM

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés