Hirdetés

Hírek
Kizuhant az utas, aki meghalt. Az ittas sofőr és barátja is elhallgatta, hogy valójában hárman utaztak az autóban
Kizuhant az utas, aki meghalt. Az ittas sofőr és barátja is elhallgatta, hogy valójában hárman utaztak az autóban
Hirdetés

A vádirat szerint a 30 éves elkövető és 24 éves barátja 2023. március 18-án, éjszaka, egy Várpalotához közeli község szórakozóhelyén italozott. A sértett – egy fiatal nő – is itt töltötte az estét a barátaival.

Az erősen ittas vádlottak hajnalban elhatározták, hogy autóval hazamennek, amikor a sértett – bár barátai a sofőr ittassága miatt igyekeztek erről lebeszélni – beült hozzájuk azért, hogy hazavigyék.

Az idősebb elkövető Várpalota felé közlekedve egy balra ívelő kanyarban a megengedettnél gyorsabb, mintegy 100 kilométer/órás sebességgel letért az útról és az árokba hajtott.

A jármű közel negyven méter után az árok falának ütközött, majd többször átfordult és a tetején állt meg. A hátul ülő sértett nem volt bekötve, ezért kizuhant, míg a két elöl ülő és biztonsági övet használó vádlott könnyebb sérülésekkel szállt ki az összetört gépkocsiból.

Hirdetés

A vádlottak a helyszínen megálló és segíteni akaró emberek elől elhallgatták, hogy az autóban rajtuk kívül más is utazott, és elküldték őket. Miután egy szemtanú mégis bejelentést tett, a rendőröknek és tűzoltóknak sem adtak számot az utasról, sőt megtalálása után is azt állították, hogy nem velük utazott, és nem tudják kicsoda.

A nő a helyszínen elhunyt, életét az időben érkező orvosi segítség sem menthette volna meg.

Az ügyészség a sofőrrel szemben börtönbüntetés, közügyektől és járművezetéstől eltiltás, valamint pénzbüntetés kiszabására, míg a barátjával szemben felfüggesztett fogházbüntetés és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak. A fényképen az útkanyar látható, ahol a baleset történt. – közölte az Ügyészség.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés