Hirdetés

Gondolkodtató
Kíváncsi mennyit kaszálnak egy-egy Porschén és Ferrarin? Eláruljuk
Kíváncsi mennyit kaszálnak egy-egy Porschén és Ferrarin? Eláruljuk
Hirdetés

A prémiumkategóriás autók és sportkocsik piacán igen komoly árréssel dolgoznak a gyártók. Mutatjuk, hogy pontosan mekkorával!

Nyílt titok, hogy az új Porschékat mostanság világszerte úgy viszik mint a cukrot, elég csak a megannyi változatban készülő 911-esekre, a sportlimuzin kategóriás Panamerára vagy a divatterepjáró fazonú Macanra és Cayennre gondolni. Az úgymond elérhető árú Cayman és Boxster típusokról nem is beszélve. A Volkswagen-csoporthoz tartozó prémium márkának tehát nagyon jól megy mostanság, és a Bloomberg kiderítette, hogy a Porsche pontosan mennyit kaszál egy-egy eladott autón.

Nos, a Porsche tavaly 238 ezer új autót értékesített és 3,9 milliárd dolláros működési nyereségre tett szert, ami éves szinten 14 százalékos növekedést jelent. Ennél azonban fontosabb, hogy a zuffenhauseni különítmény minden egyes eladott autón átlagosan nettó 17 250 dollárt keresett, vagyis átszámítva mintegy 4,9 millió forintot. Összehasonlításképp, tavaly még „csak” 15 800 dollár (4,5 millió forint) volt az autónkénti nyereség. A 2016-ban forgalomba került Porschék átlagos eladási ára egyébként 90 000 dollár (25,7 millió forint) volt.

Ehhez képest a Mercedes mindössze átlagosan 5 000 dollárt (1,4 millió forint) keres autónként, viszont a Ferrari minden egyes eladott négykerekű kapcsán körülbelül 90 000 dollárnyi (25,7 millió forint) nyereségre tesz szert. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Ferrari nyereségének igen jelentős része, mintegy 30 százaléka nem autókból, hanem reklámtermékekből és szolgáltatásokból származik, illetve érdekesség, hogy az olasz cég évente csak 8 ezer autót gyárt.

© Ferrari

 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés