Hirdetés

Gondolkodtató
Kitiltották a bérelhető elektromos rollereket szeptembertől Párizsban
Kitiltották a bérelhető elektromos rollereket szeptembertől Párizsban
Hirdetés

Kivonják a forgalomból a bérelhető elektromos rollereket Párizsban!

Augusztus végére a francia főváros lesz az első európai főváros, ahol nem lehet a járműveket használni. A párizsiak áprilisban népszavazáson döntöttek a betiltásról.

Hirdetés

Az 1,3 millió választásra jogosult közül azonban csak 103 ezren szavaztak – 7,46 százalékos részvételi arány -, de 90 százalékuk a betiltás mellett voksolt. – szúrta ki a 444.hu

Anne Hidalgo polgármester még a szavazás előtt azt mondta, hogy „tiszteletben tartja a voksolás eredményét, bármi is legyen az”. A párizsi városvezető maga is a betiltás mellett kampányolt. Párizsban mintegy 15 ezer bérelhető roller van, ezeket három szolgáltató (Lime, Tier és Dott) működteti, és mintegy 400 ezren használják. A szolgáltatók szerződése augusztus 31-én jár le.

A Tier ötezer rolleréből még háromezer áll rendelkezésre, fokozatosan gyűjtik be a járműveket, éjszakánként ötszázat. A cég minden este kiürít és lezár egy zónát, a hétvégén már csak egyetlen központi zóna marad nyitva. A rollerek vidéki városokban és Németországban kerülnek majd forgalomba.

A Dott szolgáltató már július közepén elkezdte összegyűjteni az eszközeiket, amiket Belgiumban és Izraelbe szállítanak. A Lime nem zárja be a zónáit, hanem fokozatosan vonja ki a járműveket.

A rollereket később Lille-ben, Londonban, Koppenhágában és német városokban használják majd. (via MTI)

KAPCSOLÓDÓ:

Rátok nem lehet vigyázni! Az ilyen figurák nem csak rollerrel életveszélyesek

Borítókép: illusztráció

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés