TAPASZTALTÁL VALAMIT, AMIRŐL ÍRJUNK???
Küld el nekünk ide kattintva:  

Kitiltották a 20 évnél öregebb autókat Barcelonából

Hirdetnél itt??? Katt ide!


Hétköznaponként nem közlekedhetnek 20 évnél idősebb gépjárművek Barcelonában, és a város agglomerációjához tartozó 40 településen 2019-től – jelentette be Josep Rull, a katalán kormány fenntarthatóságért felelős tanácsosa hétfőn Barcelonában.

Az intézkedés célja, hogy csökkentsék a közlekedés által okozott környezetszennyezés mértékét 5 éven belül 10 százalékkal, 15 éven belül pedig 30 százalékkal.

A több mint 20 éves gépjárművek tulajdonosait már idén december 1-jétől érintik a korlátozások, ugyanis azokon a napokon, amikor a légszennyezettség mértéke meghaladja a határértéket, ezek a járművek nem közlekedhetnek.

A személyautók esetében az 1997, a tehergépkocsiknál pedig az 1994 előtt forgalomba helyezett járműveket érinti az intézkedés. Előbbiből mintegy 106 ezer, utóbbiból több mint 22 ezer fut a közutakon. A korlátozás a személyautók 7 százalékára, a tehergépkocsik 16 százalékára vonatkozik.

A tanácsos szerint az intézkedés részletszabályait július 1-jéig kidolgozzák.

Az Európai Bizottság február közepén figyelmeztette Spanyolországot, hogy a légszennyezettség csökkentése érdekében tett intézkedései nem elegendőek.

Az Európai Parlament tavaly novemberi tájékoztatása szerint a szív- és érrendszeri, valamint a légzőszervi megbetegedésekért nagymértékben felelős városi légszennyezés évente mintegy 400 ezer európai korai halálához vezet, amely a legfőbb környezeti halálok az unióban.

Forrás: http://profitline.hu/hircentrum/hir/363790/2019-tol-nem-kozlekedhetnek-20-evnel-idosebb-gepjarmuvek-Barcelonaban

Fotó: közterület felügyelet

 

Tetszik oldalunk?


Dobj fel témát kerületi FB csoportjainkban!
CSATLAKOZZ ITT:  

Mai friss

  • Így spórolj kb. 50 ezret a mankókeréken

    Lerágott csont, hogy az új autókat a lószart érő defektjavító készlettel adják át, amit jobb, ha a hajadra kensz, ha bekövetkezik a baj! Miért? Mert ha belefújatod a defektes kerekedbe, […]

  • VIDEÓ: A Gilice tér réme!

    Ismét elképesztő manővert kaptunk lencsevégre! A 18. kerületi Gilice tér jelenlegi forgalmi rendje, már 2016 szeptembere óta fennáll, sokak megelégedésére. Korábban kétirányú forgalmi rend volt itt, ami sok-sok baleset okozója […]

  • Fotók: Virágboltokat tarolt le egy kukásautó Újpesten

    Virágboltokat tarolt le egy kukásautó Újpesten, a Megyeri temetőnél kedd reggel, a balesetben hárman megsérültek- közölte az MTI A kukásautó mintegy 50 négyzetméternyi területen két virágüzletet rombolt le. A balesetben […]

(szponzorált tartalmak)
MEGJELENNÉL ITT ?
Katt ide!

Nélkülük nem lennénk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetnél itt??? Katt ide!

Vélemény, hozzászólás?