Hirdetés

Gondolkodtató
Kitiltják az egyik legnépszerűbb közlekedési eszközt Hanoi belvárosából
Kitiltják az egyik legnépszerűbb közlekedési eszközt Hanoi belvárosából
Hirdetés

A metróépítés egyelőre akadozik Hanoiban, a buszokon kívül más tömegközlekedési lehetőség nincs, motorokat mégsem akarnak a belvárosban látni a vietnami főváros vezetői.

Teljesen kitiltják a motorkerékpárokat Hanoi belvárosából 2030-ig. A VN Express hírportál értesülése szerint a vietnami fővárosban kedden szavaztak a törvényről, amely a belvároson kívül más kerületekben is korlátozni fogja a motorok használatát. Az indoklás szerint elsősorban a forgalmi dugók és a légszennyezettség miatt van szükség a korlátozásra.

A hanoi utakon közlekedő járművek nagyjából 40 százalékát teszik ki az autók, amelyeket nem fognak teljesen kitiltani a belvárosból, de bizonyos utcákon csak a nap meghatározott részeiben közlekedhetnek.

Hanoiban most 7,6 millió ember él, és több mint ötmillió motor van az utakon. Az egyetlen tömegközlekedési eszköz a városi busz, a tervezett metró építési munkálatai folyamatosan csúsznak.

Bírálói irreálisnak nevezik az új törvényt, mivel a motorkerékpárok népszerűek, és egyébként sincs túl sok tömegközlekedési lehetőség a városban.

„Úgy tűnik, hogy a várost jobban izgatja, hogy korlátozásokat vezessen be, mint hogy valódi megoldást kínáljon” – mondta Ngo Anh Tuan, a hanoi várostervezési osztály korábbi vezetője.
 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170704_kitiltjak_az_egyik_legnepszerubb_kozlekedesi_eszkozt_hanoi_belvarosabol


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés