Velünk tartasz?Kitiltanák a motorosokat a legkedveltebb mátrai útvonalukról

Kitiltanák a motorosokat a legkedveltebb mátrai útvonalukról

2020-09-12 Facebook
hirdetés

A környéket hétvégente elözönlő túrázó motorosok, és a helyi lakosok között alakult ki konfliktus, a parádsasvári önkormányzat pedig komoly lépésre szánta el magát az ügyben. – szúrta ki a vezess.hu

A helyi önkormányzat aláírásgyűjtésbe kezdett, az íveket pedig egy dokumentummal együtt elküldték az egri rendőrkapitánynak. Azt kérik, hogy minden évben, március 15. és november 30. között Galyatető-pihenő és Parádsasvár között tilos legyen motorozni hétvégenként, pénteken 12 órától, vasárnap 22 óráig.

Holló Henrik polgármester szerint az “elmúlt években szinte minden létező hatósághoz eljuttatták a kérésüket, hogy valaki fékezze meg őket, mivel óriási zajjal jár a megjelenésük, s a lakosság torkig van velük. Érdemben azonban nem történt változás.” – írta meg a heol.hu

A helyi önkormányzat aláírásgyűjtésbe kezdett, és elég sokan támogatták az ügyet ahhoz, hogy levél íródjon az Egri Rendőrkapitánynak.

A motoros társadalom heves felháborodással fogadta a hírt, sokan a helyi vendéglátóipart féltik, sőt a “kitiltásra” több hozzászóló is bojkottal reagálna, és még autóval se menne kirándulni a környékre.

hirdetés

Bár a heves, érzelmektől fűtött vélemények sokszor elrugaszkodnak a valóságtól, az biztos, hogy ez az aláírásgyűjtés elérte a célját, felkeltette az érintettek érdeklődését.

A Motoros Érdekképviseleti Központ pedig hajlik a párbeszédre, nyilt levelükben leírják, hogy a motorosokat képviselve készek a probléma áttekintésére.

A fokozott rendőri jelenlét szinte biztos az adott területen, és talán pont ennyit akarnak elérni a helyiek, lakott terület környékén óvatosan guruló, csendesebben közlekedő motorosokat, nem többet.


MEGOSZTOM:

Érdekelhet2020-12-25 Facebook

A Jakupcsek Plusz vendége: Csősz Krisztián. “Úton van a magyar, de sokat takar a kanyar?!”

Meghívást kaptunk a Jakupcsek Gabriella által fémjelzett Jakupcsek Plusz-ba, ahol a közlekedésben...

Nézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: