Hirdetés
Hírek
Kiszakította az autóból a gyerekülést a traktor, amikor hátulról nekiütközött. Meghalt egy 5 éves kislány
Kiszakította az autóból a gyerekülést a traktor, amikor hátulról nekiütközött. Meghalt egy 5 éves kislány
Hirdetés

Sorokpolány felől Meggyeskovácsi irányába tartott egy Mazda terepjáró a védett úton, amikor a Vasszécseny felől érkező, szalmabálát szállító traktor behajtott a kereszteződésbe. – számolt be róla a 112press.hu

A traktor vezetője éjfél után, még a helyszínen nyilatkozott a 112Press-nek.

A megtört férfi állítása szerint műszaki hiba miatt nem tudott megállni, ezt villogtatással jelezte az előtte haladó kísérőjárműnek is, aminek a vezetője megpróbálta figyelmeztetni a védett úton érkező jármű sofőrjét, de nem járt sikerrel.

A munkagép a bal hátuljánál ütközött a terepjárónak és kiszakította a hátsó ülésről a gyermekülést.

Ezt a traktor mellett találták meg:

Fotó: 112press.hu

A sikeres újraélesztés után a kislányt a szombathelyi Markusovszky kórházba szállították, az állapota válságos volt és sajnos a kórházba szállítás után elhunyt.

Fotó: 112press.hu
Hirdetés

Az ütközés után a traktor az oldalára borult.

Fotó: 112press.hu

Frissítés:

A 112press.hu megtudta, hogy a traktor bőgő motorral, pattogva érkezett a kereszteződésbe, ahol ütközött a védett úton haladó Mazdával, eltüntetve az autó bal hátulját.

Éjfél után a portál újságírója tudott beszélni a traktor vezetőjével, aki összetört, amikor megtudta, hogy a kislány elhunyt.

De váltott néhány szót az édesanyával is az elmúlt időszak talán legmegrázóbb Vas megyei balesetével kapcsolatban.

Az édesanya vezetett, a háta mögött 5 éves kislánya ült, az anyósülés mögött pedig még kisebb gyermeke. Mindkét gyermek be volt kötve, gyermekülésben utaztak. A Mazda haladt a védett útvonalon.

A traktort vezető férfi elmondása alapján amikor kimászott a traktorból hallotta, hogy az édesanya kiabálva keres valakit. Utána látta meg a gyermeket.

-A kereszteződésben a traktor az elsőbbségadás tábla ellenére fékezés nélkül hajtott belénk. Ketten karcolás nélkül megúsztuk, de az én kicsi babám az autóüléssel együtt az ütközéstől kiszakadt az autóból – írta meg a portálnak az édesanya, aki munkája során naponta szembesül emberi tragédiákkal. – Élettel összeegyeztethetetlen sérülést kapott. A roncsokat egyből leszedettem róla, kezdtem az újraélesztést. Sajnos azonnal, fájdalom nélkül repült el a kisangyalom a mennyországba

A traktor vezetője elmondta, hogy ismerte a kereszteződést, nagyon sokszor megtette az utat ezen keresztül. Mindig kísérőjárművel szállították a bálákat, ezúttal elöl egy terepjáró, hátul egy traktor haladt.

-Több mint 1500 bálát hordtam itt. Minden fordulónál megy előttem egy Nissan Navara terepjáró, vezetőautóként, hogy a szemből érkezők észleljék, hogy nagy jármű érkezik. 150 méterrel a kereszteződés előtt elvettem a gázt, de a traktor nem reagált.

A 18. sebességfokozatból kapcsoltam vissza az elektronikus váltót, közben letéptem a műanyag burkolatot, hátha valamilyen kábel rázódott szét – mondta el kérdésünkre a traktor vezetője. – Villogtatással jeleztem a vezetőautónak, hogy baj van.

Hirdetés

A kereszteződés előtt a hetedik sebességig tudtam visszaváltani. A Navara beállt a kereszteződésbe, hogy  megállítsa a forgalmat, de ekkor már nagyon közel voltam. Balra kormányoztam a traktort, hogy elmenjek mellette, de ekkor a vezetőautó nagy gázzal kihajtott a kereszteződésből.

-Ez azért történhetett, mert a munkatársam látta, hogy az érkező autó vezetője valószínűleg nem észlelte őt. Az ütközés után felborult a traktor, azon voltam, hogy ne csússzak ki az oldalablakon, majd kimásztam és rohantam megnézni, mi történt. Nagyon megijedtem, sokkot kaptam, nem tudtam mit csináljak nagyon gyorsan történt minden, szinte semmire nem emlékszem – mondta a férfi, akit nagyon megviselt a kislány halálhíre.

-Két választási lehetőségem volt. Vagy berántom a traktort a kukoricásba és felborulok, vagy bízva a megállított forgalomban átmegyek a kereszteződésen és visszaváltással megállítom a traktort. A baleset időpontjában kb. 30 km/órás sebességgel haladtam, hetedik sebességfokozatban.

Nem tudom, hogyan tudom ezt feldolgozni. Nagyon sajnálom, én okoztam a balesetet, de műszaki hiba miatt.

A műszaki mentést felhőszakadás nehezítette. A traktor és az autó roncsát éjfél után szállították el a helyszínről, addig teljes útlezárás volt érvényben. A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája