Hírek
Kissé elfajult a parkolási vita
Kissé elfajult a parkolási vita
Hirdetés

A fővárosi parkolás sokaknak idegrendszert próbáló kihívás; a túltelített közterületeken tényleg nem mindig könnyű helyet találni. Elsősorban a városközpontot gondolnánk fenti szempontból kiemelten nehéz terepnek, akad azonban, akinek a peremkerületekben is felemészti józan gondolkodását a járműelhelyezés, és a végletekig képes elmenni bosszúságában.

A BRFK Tevékenység-irányítási Központjába január 10-én, hajnali 2 óra körül tettek bejelentést egy pestlőrinci utcán égő gépkocsiról.

Hirdetés

A katasztrófavédelem munkatársai az autót eloltották, ám az a percekig tartó lángolás során így is jócskán kiégett.

Mivel felmerült a gyújtogatás gyanúja, a XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozni kezdett az ügyben.

Meghallgatták a sértettet, aki elmondta, hogy a korábbi hetekben a szomszédos kerületben többször is volt afférja egy másik vezetővel, aki – a felgyújtott kocsi tulajnője szerint – méretesebb járművével azt a parkolóhelyet preferálta volna, ahová ő állt le.

Hogy, hogy nem; a nyomozók bizonyítékot találtak arra, hogy a másik sofőr a gyújtogatás időpontjában a helyszín közelében járt, azonosítása után őt január 15-én XIX. kerületi lakásán fogták el.

A 69 éves férfi beismerő vallomást tett, nagy vonalakban ő is a hosszabb ideje fennálló konfliktusra hivatkozott, részletesebb magyarázatot azonban nem adott.

A gyanúsítottal szemben rongálás bűntett elkövetése miatt indult eljárás, a kiégett kocsi birtokosa kártérítési igényt nyújtott be vele szemben. Friss híreink itt.

Borítókép: BRFK

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés