Hirdetés

Gondolkodtató
Kis híján a kamion alá került. Ő is és egy másik “jómadár” is a KRESZ mintaképe
Kis híján a kamion alá került. Ő is és egy másik “jómadár” is a KRESZ mintaképe
Hirdetés

Június 29-én, szerda kora délután az M0-s autóúton Maglód térségében végezett a Magyar Közút üzemeltetési munkákat.

“Erre mobil és fix digitális jelzőkkel, valamint az Útinform szolgálatunkon keresztül is felhívtuk a figyelmet. Az egyik forgalomfigyelő kameránk pedig azt rögzítette, hogy az egyik felhajtó ágon keresztül, a forgalomtól elzárt területen vág át egy motoros, hogy megelőzhesse az araszoló járműveket.” – írja a Magyar Közút Instagram oldalán. Hozzátették:

“Arra viszont ő sem számított, hogy lesz egy autós, aki szintén ugyanerre gondol, vagyis arra, hogy szabálytalanul kielőzi a sort. Ők ketten találkoztak, az autós így viszont belökte a külső sávba a motorost, kész szerencse, hogy nem került a kamionok alá.

A hasonló esetek elkerülése érdekében kérjük, hogy a motorosok csak az álló kocsisorok esetében haladjanak balról, jobbról, középen a járművek mellett. De akkor is óvatosan, megfelelő sebességet választva tegyük ezt meg és figyeljenek az autósokra, győződjenek meg róla, hogy biztonságosan el tudnak haladni mellettük. És persze csak olyan helyen haladjanak, ahol azt szabályosan megtehetik.

Az autósoknak is nagyon kell figyelnie, ha sávot szeretnének váltani egy párhuzamos közlekedésre alkalmas úton, használják a visszapillantó tükröket, figyeljék a holtteret és készüljenek arra, hogy egy motoros is elhaladhat mellettük. És persze ők is csak olyan helyen közlekedjenek, ahol az szabályos.

Figyeljünk, vigyázzunk egymásra, tartsuk be a szabályokat, nemcsak magunk, hanem a többi közlekedő”.

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x