Hírek
Kínai elektromos autót fog árulni az Opel márkanévvel összeforrt Schiller cégcsoport
Kínai elektromos autót fog árulni az Opel márkanévvel összeforrt Schiller cégcsoport
Hirdetés

A Schiller család neve évtizedeken keresztül szinte összeforrt az Opellel, több mint 30 éven át tartó együttműködés után azonban egy kínai gyártó, a BYD villanyautói veszik át az újpesti Váci úti szalon bemutatóterét.

Január közepén derült ki, hogy stratégiai kiskereskedelmi megállapodást kötött a Schiller Autó Család Zrt.-vel a BYD, amivel a kínai autógyártó tovább erősíti a jelenlétét a magyar piacon. A Schiller-csoport a BYD harmadik magyarországi partnere, a kínai vállalat tavaly októberben indította a forgalmazást Magyarországon első két márkakereskedőjével, a Duna Autóval és a Wallis Motorral.

Hirdetés

„A Schiller család neve évtizedeken keresztül szinte összeforrt az Opellel, több mint három évtizedes együttműködés után azonban a kínai elektromos autó, a BYD modellek veszik át az újpesti Váci úti szalonban a bemutatóteret” – írja Schiller Autó.

A cég márkaszervizként továbbra is ellátja az Opel gépjárművek javítását, szervizelését, de újonnan értékesített modellekkel innentől önálló autószalonként nem foglalkozik.

A Schiller 1991 óta működött hivatalos Opel viszonteladóként. 2024 februárjától nyílik meg a BYD Schiller. A cég továbbra is értékesít Toyota, Lexus, Skoda és Fiat termékeket, valamint Audi és Volkswagen személyautók, valamint VW
haszongépjárművek szervizelését, karosszéria javítását is végzi.

„A Schiller Autó Család mind technológiai, mind értékesítési értelemben a BYD-ben és az elektromos közlekedésben látja az autószektor egyik lehetséges jövőjét és a gazdasági perspektívát, emiatt az illusztris pesti autószalon a jövőben a kínai márka képviseletében fog tevékenykedni” – áll a közleményben.

A BYD Auto, a BYD 2003-ban alapított autóipari leányvállalata a tisztán elektromos és a plug-in hibrid járművek fejlesztésére összpontosít. A vállalat a világ első autógyártója, amely leállította a fosszilis üzemanyaggal működő járművek gyártását. A BYD a világ legnagyobb elektromosautó-gyártójaként kezdte a 2024-es évet.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés