Hirdetés
Gondolkodtató
Kikerülte a fénysorompót, jött a vonat. 100km/h-nál is gyorsabban közlekednek a szerelvények ezen a szakaszon
Kikerülte a fénysorompót, jött a vonat. 100km/h-nál is gyorsabban közlekednek a szerelvények ezen a szakaszon
Hirdetés

A 8-as főútról kanyarodott Rátót irányába egy 70 év feletti sofőr szerdán nem sokkal dél előtt. A helyismerettel feltehetőleg nem rendelkező férfi kikerült egy fénysorompó piros jelzésénél álló postásautót és kerékpárt. – közölte tegnap a 112press.hu hírportál.

A 8-as főút felől érkező BMW vezetője kikerült egy fénysorompó piros jelzése miatt álló postásautót és a mögötte álló kerékpárt, majd ráhajtott sínekre. Ekkor érkezett a menetiránya szerinti bal oldalról a nemzetközi forgalmat lebonyolító Mura IC. A Szentgotthárd felé tartó szerelvény mozdonya ütközött az áthaladó BMW-vel, amit a sínek melletti szántóföldre lökött.

A portál információ szerint ezen a szakaszon 100 km/óra feletti sebességgel közlekedhetnek a vonatok. A személyautót vezető 70 év feletti férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életének megmentésére nem volt reális esély. A vonaton a 112press.hu információi szerint nem sérült meg senki.

Fotók: 112press.hu

A kerékpáros férfi a 112Press kérdésére elmondta, hogy már hosszabb ideje álltak a piros jelzésnél és az autó olyan 40-50 km/órás sebességgel kerülhette ki őket. A férfi úgy tudja, hogy a sofőr más, az ország távolabbi megyéjéből érkezett, ezért valószínűleg nem volt helyismerete. Azt is elképzelhetőnek tartja, hogy szemből sütő nap valamennyire elvakította a sofőrt, aki talán nem is tudta, hogy vasúti átkelő miatt áll az úton a postásautó.

Hirdetés

Borítókép: 112press.hu

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája