Hirdetés

Gondolkodtató
Kijózanító videó: lassítás nélkül hajtanak át az autósok a vasúti átjárón, ha nem működik a sorompó
Kijózanító videó: lassítás nélkül hajtanak át az autósok a vasúti átjárón, ha nem működik a sorompó
Hirdetés

Harminc autóból mindössze egy állt meg és hat lassított egy napokban meghibásodott vasúti fény- és félsorompó előtt, mielőtt áthajtott volna a kereszteződésen.

Meghibásodott egy fény- és félsorompó Gyöngyösfalunál. Közel két órán keresztül villogott pirosan, lezárt sorompórudakkal, majd kikapcsolták. A fénysorompó ezt követően elsötétült, a sorompórúd függőleges helyzetbe állt. A 112 Press pedig videózta, hogyan közlekednek az átjárónál az autósok.

A késői óra ellenére viszonylag sokan közlekedtek a főúton – írja az oldal. Tapasztalatuk alapján a legtöbb autós lassítás nélkül hajtott át a táblákkal előjelzett vasúti átkelőn. Talán fel sem fogták, hogy síneken hajtanak át – vélekednek az oldal szerkesztői –, de abban azonban biztosak, hogy nem győződtek meg arról, hogy szabad-e az út. Nagyjából a járművek negyede lassított az átkelő előtt.

A KRESZ egyébként pontosan szabályozza, hogy meghibásodott jelzőberendezés esetén (azaz ha a fénysorompó vagy félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér jelzést NEM ad) a vasúti átjáró előtt meg kell állni. Ezután a vasúti átjáróra akkor szabad ráhajtani, ha „a vasúti átjáró olyan kialakítású, hogy a megállás helyéről a vasúti pálya mindkét irányban kellő távolságra belátható és a jármű vezetője meggyőződött arról, hogy az átjáró felé vasúti jármű nem közeledik”. Vagy ha a forgalmat vasúti jelzőőr, rendőr irányítja.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170607_vasuti_atjaro_hiba_kresz


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés