Hirdetés

Hírek
Kijött a rabkórházból a fiatal kajakos halálát okozó Szentendrei úti sofőr
Kijött a rabkórházból a fiatal kajakos halálát okozó Szentendrei úti sofőr
Hirdetés

O. Á. erősen ittasan okozott balesetet márciusban. A Szentendrei úti Lidl közelében egy ifjúsági világbajnok kajakos és barátja vesztette életét. O. Á. a tököli rabkórházból egy budapesti börtönbe került.

Hónapokig tartó gyógykezelés után elhagyhatta a tököli rabkórházat O. Á., aki márciusban nagy sebességgel belehajtott egy szabályosan, a piros lámpánál várakozó autóba a Szentendrei úton, és ezzel két fiatal halálát okozta – adta hírül a hétfői Blikk.

O. Á. jelenleg egy budapesti börtön hatfős cellában várja ügye alakulását. Egészségi állapota, gerincsérülése még nem engedi meg, hogy dolgozzon, az is kétséges volt, hogy újra lábra áll-e. A Honvédkórházban operáción is átesett nem rég. A beavatkozás után lassan lábra állt, előbb járókerettel, majd mankóval lépegetett, ma már segédeszközök nélkül jár. Családja rendszeresen látogatja a börtönben, csomagokat is küldenek neki.

© MTI / Mihádák Zoltán

A család kezdeményezte, hogy a férfi házi őrizetbe kerülhessen, a bíró azonban az előzetes letartóztatás mellett döntött.

Szakértők szerint O. Á. erősen ittasan ült a Mercedesbe március 18-án, ez is hozzájárult ahhoz, hogy 130 km/h-s sebességgel, fékezés nélkül hajtott bele abba az autóba, amelyben Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos és barátja ült. Egyikük sem élte túl a balesetet.

© MTI / Mihádák Zoltán

Az illegális száguldozásra is használt Szentendrei úton a III. kerületi polgármester szándékai szerint VÉDA kamerarendszert építenek ki. Bús Balázst egy újabb Szentendrei úti baleset után a Belügyminisztérium is megerősítette ebben a szándékában.
 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170626_szentendrei_ut_ket_halott_ittas_sofor_rabkorhaz

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés