Hirdetés

Kidobott pénz a 100 darab rendőrségi elektromos BMW i3
Hirdetés

A rengeteg villanyautót a környezettudatosság jegyében kapták az amerikai rendőrök, de nem használják őket, vagy ha igen, akkor nem arra, amire kellene.

A Los Angeles-i Rendőrség 2016-ban büszkén jelentette be, hogy 100 darab vadonatúj autóval bővül a flottája. De nem ám akármilyen járgányokkal, hanem tisztán elektromos hajtáslánccal rendelkező BMW i3-asokkal, melyeket vészhelyzeteken kívüli felhasználás céljából és a járműpark zöldebbé tételének szándékával vehettek át a rend őrei.

Azóta eltelt másfél esztendő és most kiderült, hogy a lokálisan zéró károsanyag-kibocsátású városi járműveket eddig szinte alig használták. Az i3-as BMW-k legtöbbjével alig néhány száz kilométert tettek csak meg és még a legtöbbet használt példányokba is csupán néhány ezer kilométert tettek a rendőrök.

A 10 millió dolláros kiadást jelentő flotta autóit ráadásul sokszor nem hivatali, hanem magán jellegű ügyek intézéséhez használják. A CBS televízió munkatársai az egyik rendőrt azon kapták, hogy manikűröshöz ment az egyik i3-assal, egy másik rendőr pedig felvett egy utast az egyik helyi oktatási intézménynél és utána ebédelni mentek a kocsival.

A rendőrség vezetője az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy az i3-as projekt összességében véve sikeresnek mondható, és vizsgálatot ígért az autók személyes jellegű használata kapcsán.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20180125_kidobott_penz_a_100_darab_rendorsegi_elektromos_bmw_i3

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x