Hirdetés

Hírek
Kiderült végre, korlátoznák-e az idősek autóvezetését
Kiderült végre, korlátoznák-e az idősek autóvezetését
Hirdetés

Az elmúlt hetekben komoly vitákat váltott ki, hogy az idős sofőröknek kell-e (és ha igen, miként) korlátozni az autóvezetéshez való jogát. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma most megválaszolta a kérdést.

Néhány hete Lukács Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő nyújtott be egy kérdést Pintér Sándor belügyminiszternek, melyben arról érdeklődött, a közúti baleseteket milyen arányban okozzák idős sofőrök. A kérdést azzal is indokolta, hogy az adatok fontosak ahhoz, hogy „végiggondolhassuk a szükségesnek vélt jogi lépéseket”.

A kérdés elhangzása után azonnal kiélesedett a vita a korlátozást támogatók és ellenzők között. Napokon keresztül mindkét oldalról záporoztak a hosszászólások, a pro- és kontra érvek: volt, aki szigorúbb orvosi vizsgálatot sürgetett, mások szerint KRESZ-ből kellene újrázni egy bizonyos kor felett.

Úgy tűnik azonban, most pont kerülhet a vita végére. Pontosabban szólva nem is a vita, sokkal inkább csak a kérdés végére, hogy akkor pontosan mit is tervez a Belügyminisztérium, és mi várható a nyugdíjasok jogosítványát illetően.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Napi.hu kérdésére reagálva úgy válaszolt, szakmai szepontok alapján nem látják szükségesnek, hogy a vizsgálatok gyakoriságát, „az Európai Unióban sok helyen tapasztaltaknál jelenleg is szigorúbb feltételeket” tovább szigorítsák. Vagyis egyelőre minden marad a régiben.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170520_jogositvany_idos_sofor


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés