Hirdetés

Hírek
Kiderült kik használhatják decembertől a Lánchidat
Kiderült kik használhatják decembertől a Lánchidat
Hirdetés

A múlt hétvégi próbaterhelés sikeresnek bizonyult, így a felújítás első nagy egysége, a híd útpályájának megújítása néhány héten belül befejeződhet.

“December közepétől szabad a Lánchíd a buszok, a taxik és a kerékpárosok számára!”- ismertette Karácsony Gergely Facebook oldalán.

„A felújítás eddig eltelt másfél évében a város forgalma hozzászokott ahhoz, hogy nélkülöznie kell a Lánchidat, a szomszédos hidak forgalma alig észrevehető mértékben változott- írta bejegyzésében a Főpolgármester.

Továbbá azt is hozzátette: a közösségi gyűlésen a forgalmi adatok bemutatása után, szakértőkkel való konzultációkat követően a részt vevő budapestiek több mint kétharmada a jobb levegőjű, élhetőbb város és a közlekedésbiztonság érdekében azt kérte, hogy a Lánchídon a közösségi közlekedés mellett a taxik, a kerékpárosok és a gyalogosok közlekedhessenek.

 A hídon növelni fogják a buszok számát (16, 105, 178), új járatokat is indítanak, éppen azért, hogy a lehető legnagyobb mértékben ki legyen használva a Lánchíd.

A gyalogosok számára várhatóan 2023 őszén, a felújítás következő szakaszának lezárta után lesz mód a híd használatára.

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x