Kiborult üdítő miatt büntetőfékezett, majd megverte a másik autóst egy dühös férfi

Kiborult üdítő miatt büntetőfékezett, majd megverte a másik autóst egy dühös férfi

2021-08-24 Facebook
Hirdetés

A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a kaposvári férfival szemben, aki a vád szerint ámokfutásba kezdett amiatt, mert az előtte haladó autós fékezése miatt utasának kiborult az üdítője.

A vád szerint a vádlott két utast – köztük egy kiskorú gyermeket – szállítva közlekedett a sértett gépkocsija mögött Kaposvár egyik négysávos útján, amikor a sértett észlelte, hogy a megengedett legnagyobb sebességet túllépte, ezért fokozatosan fékezve lassítani kezdte az autóját. A vádlottnak ezért szintén fékeznie kellett, amitől az utasánál levő ital kiborult.

A vádlott emiatt ideges lett, majd a záróvonalon áthaladt, káromkodva a sértett mellé hajtott és megállásra szólította fel.

Miután a sértett ennek nem tett eleget, a vádlott megelőzte, majd „büntetőfékezett” előtte, végül egy körforgalomba ért, ahol a gépkocsijával keresztbe fordult és megállásra kényszerítette a sértettet.

A vádlott ekkor az autójából kiszállt és a sértetti gépkocsihoz ment, annak ajtaját feltépte, a sértettet ököllel arcon ütötte, majd olyan erővel csapta be a gépkocsi ajtaját, hogy a jobb oldali első ülésébe szerelt oldallégzsák működésbe lépett.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a férfival szemben a felfüggesztett börtönbüntetés, pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására, valamint a vádlott pártfogó felügyeletének elrendelésére tett indítványt.

Hirdetés

A fotó a Kaposvári Rendőrkapitányság utólagos helyszíni szemléjén készült arról, hogy a vádlott gépkocsija (melyet egy rendőrségi gépjármű helyettesített) miként kényszerítette megállásra a sértett autóját.

Fotó: ugyeszseg.hu

Forrás: ugyeszseg.hu

Sokan olvassák

Velünk tartasz?
Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatóink

hirdetés


hirdetés