SOS Mobilgumis
IDŐPONTFOGLALÁS GUMISZERELÉSRE:
+3670-88-585-88
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Velünk tartasz?


Kiakasztotta a traffipaxot a száguldó autós – A rendőröknek sem volt hajlandó megállni

Kiakasztotta a traffipaxot a száguldó autós – A rendőröknek sem volt hajlandó megállni

2020-05-22 Facebook
- hirdetés -

Habach község közelében a rendőrök éppen egy korábbi balesetnél helyszíneltek, amikor 5 óra 20 perc körül elszáguldott mellettük egy Lamborghini fékezés nélkül, veszélytelennek korántsem nevezhető szituációban.

A sofőrt az egyenruhások látványa nemigen hatotta meg, így változatlan tempóval továbbhajtott, majd néhány kilométerrel később sebességmérést végző rendőrökbe ütközött. A helyszínen 100 km/h volt az engedélyezett érték a lézeres sebességmérő pedig 250 km/h-es értékig volt kalibrálva, addig volt képes a mérésre.

Amikor az autós elszáguldott, a készülék a felső értéket mutatva „kiakadt”. A luxus sportkocsi vezetője még ekkor sem lassított, repesztett tovább.

Néhány perccel később egy rendőr akarta a járművet leállítani, de erről hamarosan le kellett mondania: életét mentve ugrott félre a fékezés nélkül sportkocsi elől. Ha nem teszi, bizony nem sok esélye lett volna…

Végül úgy tudták megállítani az ámokfutót, hogy a rendőrök egy úton keresztbe állított szolgálati gépkocsival lezárták az utat, a száguldó autós megállásra kényszerült. A müncheni férfi vezetői engedélyét azonnal elvették, a sportkocsit lefoglalták, és a sofőr ellen tiltott közúti verseny, valamint közúti veszélyeztetés alapos gyanúja miatt eljárást indítottak.

A 250 km/h feletti haladási sebesség (a 100-as táblánál) már olyan jelentős gyorshajtás, hogy a hatályos német jog szerint „tiltott közúti versenynek” minősül, és elkövetése miatt önmagában is szabadságvesztés büntetés szabható ki.

 

Borítóképünk illusztráció! / Forrás: Baleset-megelőzés


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Érdekelhet2020-11-05 Facebook

Magazinműsor-riport: Büntetőfékezés és egy ítélet volt a téma a Kékfényben – VIDEÓ

A büntetőfékezéssel - ami sajnos mindenki által ismert fogalommá vált hazánkban -...

Nézettségünk: 2020. 3. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: