Hírek
Ki hibázott nagyobbat: az autós vagy a kerékpáros ennél a balesetnél? – Videó
Ki hibázott nagyobbat: az autós vagy a kerékpáros ennél a balesetnél? – Videó
Hirdetés

Napok óta kering az interneten egy videó, amin egy baleset látható: egy autós elüt egy kerékpárost. A helyzet korántsem olyan egyértelmű, mint elsőre gondolnánk.

A Redditten, a Facebookon, a Twitteren és valószínűleg még jó néhány helyen feltűnt már az a videó, amit Oroszországban, a Szeverszkajai járásban (a Fekete-tenger északkeleti részénél fekvő területen) több biztonsági kamera is rögzített. A felvételen jól látni, ahogy a szemből balra nagy ívben kanyarodó autó elüti a kereszteződéshez közeledő kerékpárost. A videó mindenhol komoly vitákat generált.

A felvételt látva elsőre azt mondhatjuk, a kerékpáros hibázott, hiszen a jobbra kanyarodó sávban haladt (igaz, közel a felezővonalhoz), így a sofőr azt hihette, hogy a bringás jobbra kis ívben fog letérni az útról. Azonban nem ez történt, hanem egyenesen haladt volna tovább.

Igen ám, de érdemes még egyszer megnézni a felvételt. Jól látható, hogy az autósnak nagyjából hat másodperc ideje volt arra, hogy az utolsó szemből érkező autó, valamint a kerékpáros között bekanyarodjon. Ez viszont nem történt meg, így úgy tűnik, mintha a sofőr direkt utazott volna a bringásra. Ennek persze némileg ellentmond, hogy a sofőr utána azonnal megállt, és a felvétel alapján szemmel láthatólag elég kétségbeesetten ment oda a kerékpároshoz.

Megint más aspektus: miután a sofőr megállt, még a kéziféket is elfelejtette behúzni az autón, így az elkezdett hátrafelé gurulni. A kocsi utasa próbálta megállítani valahogy a guruló járművet. Ezt persze írhatjuk a sokk számlájára, de az is lehet, hogy a sofőr alapból nem volt a helyzet magaslatán.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170522_kererkparos_autos_video
 

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés