Hírek
Így lehet dupla árat kapni az eladott kocsiért. Ne csináld utána!
Így lehet dupla árat kapni az eladott kocsiért. Ne csináld utána!
Hirdetés

A vádirat szerint a büntetett előéletű, Baja környékén élő férfi jelentős összegű kölcsöntartozást halmozott fel egyik ismerőse felé, amelynek törlesztéseként felajánlotta a tulajdonában lévő, 14.500.000 forint értékű gépjárművet.

Ezt ismerőse el is fogadta és cégének megvásárolta az autót. Az adásvételi szerződés megkötését követően röviddel a vádlott a járművet – egy üzleti tárgyalásra – pár napra kölcsönkérte.

Hirdetés

Az ismételten birtokába került autót azonban a férfi 2022. április 2-án, az ismerőse cégének hamis pecsétjével és ismerőse hamis aláírásával ellátott adásvételi szerződéssel, jogtalanul eladta.

A hamis adásvételi szerződéssel a vevő tulajdonjogát bejegyezték a gépjármű-nyilvántartásba.

Volt más trükkje is:

A férfi 2021 nyarán megtudta, hogy egyik ismerőse nem tudja fizetni az általa lízingelt 6 millió forint értékű traktor lízingdíjait, ezért felajánlotta, hogy átvállalja a havi törlesztő részleteket a gép használatáért cserébe.

Ebbe az ismerős beleegyezett és a traktort átadta, annak ellenére, hogy a lízingszerződés szerint a traktor használatát csak a lízingbeadó cég, mint tulajdonos írásos hozzájárulásával engedhette volna át. A férfi négy hónapig fizette a lízingdíjakat társának, 2022 januárjától azonban a fizetéseket beszüntette és a traktort sem adta vissza, annak helyét még a lízing cég előtt is eltitkolta.

A gépet végül 2022 áprilisában egy Somogy vármegyei községben találták meg. A férfit vagyon elleni bűncselekmények miatt már többször elítélték, jelen ügyben már különös visszaesőként áll majd bíróság elé.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés