Hirdetés

Hírek
Kétnapos buszsáv ellenőrzést tartottak a fővárosban, íme az eredmények
Kétnapos buszsáv ellenőrzést tartottak a fővárosban, íme az eredmények
Hirdetés

A Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ 2022. október 19-én és 20-án ismét kiemelten ellenőrizte a budapesti buszsávok használatát. Az ellenőrzés kiterjedt az M1-es, az M5-ös, az M7-es autópályák bevezetői szakaszaira, valamint a V., VI., VII., VIII., IX., XI., XII., XIII., és a XIX. kerületekre.

A két napos akció során a rendőrök egy embert vezetői engedély hiánya miatt előállítottak. Autóbusz forgalmi sáv jogosulatlan használata miatt 52 sofőrrel szemben intézkedtek, amelyből 44 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, négy esetben pedig szabálysértési feljelentéssel éltek a rendőrök.

Hirdetés

Egy sofőrt lejárt külföldi hatósági jelzésű járművel történő közlekedés miatt szintén feljelentettek, míg záróvonal átlépése, kézben tartott mobiltelefon használata, kötelező haladási irány be nem tartása és tilos jelzésen való áthaladás miatt összesen kilenc szabályszegőt szankcionáltak helyszíni vagy közigazgatási bírsággal. Egy túlsúlyos jármű sofőrjével szemben pedig közigazgatási feljelentés készült.

A szabályokat be nem tartó vezetők kiszűrése mellett a rendőrök mentőt hívtak egy nőhöz, aki rosszul lett.

Borítóképünk illusztráció, részlet egy korábbi ellenőrzésről, Forrás: police.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x