Hirdetés
Hírek
Két új gyalogátkelő már kialakításra került a Blaha Lujza téren
Két új gyalogátkelő már kialakításra került a Blaha Lujza téren
Hirdetés

A terveknek megfelelően halad a Blaha Lujza tér megújítása, amelyhez kapcsolódóan a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) most két új gyalogátkelőhelyet adott át Rákóczi út és a Nagykörút csomópontjában.

A téren összesen három új gyalogátkelő lesz. A harmadikat a tér sarkánál, a buszmegállóhoz közel akkor lehet kialakítani, ha az már nem munkaterületre vezet.

A BKK közölte azt is, hogy a Blaha Lujza tér felújítása és – kapcsolódó fejlesztésként – a Somogyi Béla utca korszerűsítése is várhatóan az év végére készül el.

A felújítás elkészültével a kereszteződés akadálymentesen, minden irányban átjárható lesz a felszínen. Mindeközben elkezdődött a növénykazetták burkolatának felhelyezése, és zajlanak a további fatelepítés előkészületei is. – tették hozzá

Forrás: bbk.hu
Hirdetés

“Az új gyalogátkelőhelyek középszigettel készültek, és új jelzőlámpák segítik a közlekedést. A tér korszerűsítésével mind a négy ágban felszíni akadálymentes, hangjelzéssel kiegészített gyalogosátkelő lesz a három új, valamint a József körúton már meglévő, illetve megmaradó átkelőnek köszönhetően. Az Erzsébet körúti középszigeten álló közvilágítási oszlopot februárban cserélték ki a kivitelező munkatársai, hogy kialakíthassák a gyalogátkelőt.” – írja a bkk.hu

Borítókép: BKK.hu
Tags :

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája